Mezítláb, kabát nélkül bolyongott a bácsi az úton

Mezítláb, kabát nélkül bolyongott a bácsi az úton
© Fotó: police.hu
Debrecen – Egy szolgálatba tartó hajdú-bihari rendőr vette észre azt az idős bácsit, aki kabát és cipő nélkül gyalogolt a 35-ös számú főút mellett.

Nagy Imre László rendőr őrnagy 2015. február 20-án 6 óra 28 perc körül Hajdúböszörmény felől közlekedett személygépkocsijával a 35-ös főúton Debrecen irányába, amikor a Debrecen-Józsa előtti útszakaszon meglátta, hogy az út mellett egy idős férfi gyalogol vele szemben kabát és cipő nélkül, nyakában egy kockás pléddel.

Fotó police.hu Fotó police.hu ©

A szolgálatba tartó hajdú-bihari rendőr gépjárművével megfordult és a bácsi segítségére sietett. A rendőr azonnal hívta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját, amelynek munkatársai értesítették az Országos Mentőszolgálatot. Az idős férfi nem tudta, hogy hol van, összefüggéstelenül beszélt. A rendőr őrnagy ráterítette a bácsira a plédet és a szolgálati kabátját, hogy átmelegedjen, majd beültette őt az időközben a helyszínre érkező debreceni rendőrök szolgálati gépjárművébe. A járőrök megállapították, hogy a 79 éves férfi a közelben, Debrecen-Józsán lakik és feltételezhetően eltévedt. A mentőszolgálat munkatársai a bácsit további ellátása céljából kórházba vitték.

– police.hu –