Mezei Sárával és Szőke Balázzsal is futhattak

Mezei Sárával és Szőke Balázzsal is futhattak
© Fotó: Matey István
Debrecen – Az amatőr és profi indulók is megtalálhatták a számukra megfelelő távot.

Mozogni vágyókkal telt meg szombaton a Nagyerdő (a versenyközpont 500 méterre a temető sarkától található), hiszen ekkor rendezték meg a X. Oxigén Kupa idei második fordulóját. Öt kategóriában állhattak rajthoz az érdeklődők: Oxi-Mókus- (1,5 km), gyermek- (2,5 km) és serdülő (2,5 km) futam, illetve 5 és 10 kilométeres nyílt női és férfi kategória is volt. A legkisebbek 10 órakor rajtoltak, 10.20-kor startoltak a gyerekek, és 10.40-kor a serdülők. Az 5 km-re vállalkozók 11-kor, míg a 10 km-en indulók 11.45-kor vágtak neki a távnak.

A Hajdú-Bihari Napló által is támogatott versenyen jobbára amatőrök indultak, de igazi profik is tiszteletüket szokták tenni a megmérettetésen. Ezúttal is részt vett a viadalon például Kazi Tamás, Pápai Márton, Mezei Sára és Szőke Balázs is. A szenior korosztályban is olyan bajnokok futottak, mint például Sári Elek, vagy a több sportágban is jeleskedő Gőz József.

Az Oxigén Kupa fordulóira csupán egyszer kell nevezni, ez érvényes lesz a versenysorozat idei, és következő évi futamaira is. Részletes információk találhatóak a viadallal kapcsolatban a frissoxigen.hu oldalon.

HBNSporthírek


hirdetés