Mesterházy: a vártnál jobb eredményt ért el az MSZP

Bebizonyosodott, hogy a közéletben az MSZP lett az ellensúly – mondta vasárnap esti sajtótájékoztatóján a párt elnöke.

Mesterházy Attila szerint az MSZP a vártnál is jobb eredményt ért el az önkormányzati választásokon. Horváth Csaba, a szocialisták főpolgármester-jelöltje a tájékoztatón gratulált Tarlós István várható győzelméhez.

Az MSZP elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az önkormányzati választásokon, különösen azoknak, akik a baloldali demokratákat támogatták. Mesterházy Attila hozzátette: a választás megerősítette, hogy az MSZP a második legerősebb párt és egyben a legnagyobb ellenzéki párt Magyarországon. A szocialista politikus szerint az eredmény lehetőséget ad arra, hogy bemutassák, van alternatívája a jelenlegi kormányzatnak. Mesterházy Attila az eredményt arra is alkalmasnak tartja, hogy újjáépítsék az MSZP-t.

Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje a vasárnapi sajtótájékoztatón gratulált Tarlós István várható győzelméhez a főpolgármester választáson. Az ellenzéki politikus számításai szerint a szocialisták irányába megmutatkozó bizalom 20 százalékkal volt magasabb most, mint a tavaszi választásokon. Horváth Csaba kizárta a koalíció lehetőségét a fővárosban és bejelentette, hogy főpolgármester-helyettest sem kívánnak adni. A szocialista politikus hozzátette: mindenben együtt fognak működni a Fidesz-KDNP frakcióval, amely a budapesti polgárok érdekeit szolgálja, ám fellépnek az ezzel ellentétes kezdeményezésekkel szemben.

Az MSZP kampányfőnöke szerint lelepleződött az a fideszes hazugság, hogy Magyarország “fülkeforradalom” zajlott tavasszal. Szanyi Tibor szerint az emberek az öthónapos kormányzati semmittevésről mondtak véleményt most vasárnap. Az MSZP kőkemény ellenzék és komoly ellensúly lesz a fővárosban – tette hozzá.

– Független Hírügynökség –