Mesterházy: A választók leváltották a kormányt, új időszak kezdődik

A választások első fordulója arról szólt, hogy ki alakítson kormányt, a második forduló tétje, hogy milyen ellenzéke lesz az új kormánynak – mondta vasárnap éjszaka az MSZP kormányfőjelöltje.

Mesterházy Attila telefonon gratulált Orbán Viktornak, és arra kérte a Fidesz elnökét, hogy minden magyar miniszterelnöke legyen. A szocialista politikus a két forduló között továbbra is vitára várja a Fidesz listavezetőjét.

A haza nem létezhet ellenzék nélkül, ezért a második forduló tétje, hogy milyen erős demokratikus kontrollja lesz a kormánynak – mondta vasárnap Mesterházy Attila. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: a választók leváltották a kormányt és új időszak kezdődik. A szocialista politikus számít azok támogatására, akik hisznek az erős demokratikus kontroll szükségességében, és nem akarnak a szélsőjobbra és Orbán Viktorra szavazni. A politikus szerint a szocialisták sok helyen tudnak majd fordítani a második fordulóban.

Mesterházy Attila arra kérte Orbán Viktort, hogy ne a megosztásra, hanem az ország felvirágoztatására törekedjen. A politikus azt ígérte, hogy választóikat és a demokratikus értékeket is meg fogják védeni. Az elmúlt 4, 8, illetve 20 év értékelésére április 25-e után lesz lehetőség – mondta Mesterházy Attila.

A választási eredményekről Lendvai Ildikó pártelnök és Mesterházy Attila kormányfőjelölt mellett más politikus nem nyilatkozott. Mesterházy Attila sajtótájékoztatóját követően a sajtó képviselői nem tehettek fel kérdéseket.

– Független Hírügynökség –