Mesterházy: A Fidesz úthenger nem kíváncsi az ellenzék véleményére

A Fidesz folyamatosan az együttműködésről beszél, miközben semmilyen kérdésben nem kíváncsi az MSZP véleményére – jelentette ki pénteken Nyíregyházán Mesterházy Attila, a szocialisták parlamenti frakciójának vezetője a párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tisztújító küldöttgyűlése előtt.

Mindent kilapátolni, ami az ő álláspontjuk ellen való – ez a “Fidesz úthenger” – fogalmazott a frakcióvezető, aki szerint a Fidesz olyan alkotmánymódosítást akar keresztülvinni, amivel bebetonozza magát.

A tervezett médiaszabályozás ellen – amely a szocialisták szerint a szabad véleménynyilvánítást korlátozná – minden lehetséges eszközzel harcolni fognak, az Alkotmánybírósághoz fordulnak, és nemzetközi szervezeteket is megkeresnek.

Nem a célt, a nagyságrendet kritizálják

Az Orbán Viktor által meghirdetett 29 pontról elmondta: az MSZP nem fogadja el azt a társadalomfilozófiát, amit tükröz. A bankadóval kapcsolatban az a véleménye a pártnak: nem a célt, a nagyságrendet kritizálják, nem látják a garanciát, hogy tudják elkerülni, hogy azt ne hárítsa át a bank az ügyfelekre.

A Szabolcs-Szatmr-Bereg megyei MSZP péntek délutáni küldöttgyűlése előtt Veres János megyei elnök, volt pénzügyminiszter a Független Hírügynökség kérdésre elmondta: biztosan lesznek változások a 14 tagú vezetőségben. Eredmény a kora esti órákra várható.

– Független Hírügynökség –