Mesterfokú és csapatbajnoksággal zárják az évet a tornászok

Budapest – Az idei év utolsó nagy erőpróbája vár hétvégén a magyar tornászokra, akik péntektől vasárnapig a csapatbajnokság második fordulójában és az egyéni Mesterfokú Bajnokságon csatáznak majd egymással a győri Olimpiai Sportparkban.

A pénteki nyitónapon négy éremosztásra is sor kerül, mivel a csapatbajnoki címek és az egyéni összetett győzelmek is ekkor dőlnek el.

A férfiaknál a tavaszi első forduló után a címvédő FTC áll az élen, ám Győrben nem számíthat majd egyik legjobbjára, a sérüléssel bajlódó Dudás Ádámra, illetve Schweigert Dávidra sem. A második helyről a BHSE kezdi majd a napot, míg a harmadikról a Győr.

A nőknél a Dunaferr áll az élen, mögötte a Postás és a KSI.

A Swietelsky Kupáért kiírt Mesterfokú Bajnokságon szombaton és vasárnap a szerenkénti döntőkre kerül majd sor, mindkét napon 11 órás kezdéssel.

A verseny legnagyobb hiányzója az olimpiai bajnok Berki Krisztián lesz, aki vállsérülése miatt nem tornázhat Győrben, nézőként viszont kilátogat majd a viadalra.

A nőknél biztosan indul majd Kovács Zsófia, a Dunaferr Európa-bajnoki ezüstérmese, míg az Eb-harmadik Dévai Boglárka szereplése egyelőre kérdéses.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek