Mesés ékszerek a Tímárházban

Akt.:
Mesés ékszerek a Tímárházban
© Fotó: DMK
Debrecen – Idén harmadik alkalommal hirdette meg a Tímárház a Kösöntyű Ékszerkészítő Pályázatot.

A cél az volt, hogy ráirányítsák a figyelmet a természetes anyagokra, illetve arra, hogy a klasszikus gyöngyfűzéssel készült ékszerek mellett számtalan más anyagot fel lehet használni az ékszerkészítéshez.

Harmadik éve változatosabbnál változatosabb alapanyagok kerültek fel a palettára, így többek között bőrből, papírból, drótból és más fémekből, valamint számtalan különböző technikával megalkotott darabok érkeztek. Különlegessége a pályázatnak, hogy míg az első évben csupán Debrecenből pályáztak, addig mára a megye határain kívül is népszerűvé vált, hiszen Szentendréről, Budapestről és Szolnokról is érkeztek alkotások.

Huszonnégy alkotó 30 pályaművet adott be. A zsűri főként ékszerészekből áll, akik nem csupán a munkák szépségét, de viselhetőségét, technikai megoldásait is szempontként értékeli.

A Kösöntyű III. Ékszerkészítő Pályázat 2015. évi nyertesének, Faragó Tímea ékszerkészítőnek a kiállítás-megnyitója július 8-án, pénteken, 17 órakor kezdődik a DMK Tímárház – Kézművesek Házában (Debrecen, Nagy Gál István u. 6.).

Köszöntőt mond: Mátrai – Nagy Andrea, a Debreceni Művelődési Központ szakmai osztályvezetője, a Tímárház – Kézművesek Háza egységvezetője.

A kiállítást megnyitja: Verdes – Sepely Orsolya, a Fazekas Mihály Gimnázium tanára.

A megnyitó alkalmából kihirdetjük a 2016. évi Kösöntyű III. Ékszerkészítő Pályázat nyerteseit.

A kiállítás augusztus 26-ig tekinthető meg a Tímárház nyitvatartási idejében.

– Debreceni Művelődési Központ –
hirdetés