Mesék elevenedtek meg a forróságban

Akt.:
Mesék elevenedtek meg a forróságban
© Fotó: Kovács Péter
Magyarhertelend – A hétvégén egyértelműen kiderült, hogy ebben a témában az Aquaticum szaunamesterei a legjobbak.

A Szép Boglárka, Végh Tímea és Végh Sándor alkotta csapat nyerte a IV. Magyar Szaunabajnokság Magyarhertelenden megrendezett fordulóját, amelynek a mese volt a tematikája. Ez azt jelentette, hogy a szaunamestereknek egy általuk kiválasztott mesét kellett előadni 10-12 percben a szauna melegében textíliákon üldögélő zsűri és közönség előtt, mégpedig a témához illő zenére, illatokkal és törölköző pörgető technikával gazdagítva, és jelmezbe bújva.

Az egyéniben is teljes debreceni siker született, hiszen a nők között Végh Tímea, a férfiak versenyében Végh Sándor gyűjtötte a legtöbb pontot a tematikus – ez volt a mese – és a szabadon választott témában bemutatott szaunaszínház-jelenettel. Szép Boglárka és az ugyancsak Aquaticumos Mészáros Péter egyaránt negyedik lett, míg a balmazújvárosi Miskolczi Sándor az ötödik helyen végzett a népes mezőnyben.

A törölköző akrobatái

És hogy még teljesebb legyen a debreceniek sikere, az ugyancsak a magyarhertelendi versenyen megtartott törölközőpörgető országos bajnokság első helyezettje Végh Sándor lett, míg felesége, Végh Tímea a második helyre pörgette be magát. A törölközőakrobatikát bemutató megmérettetésen Szép Boglárka a negyedik, Miskolczi Sándor a hatodik, Mészáros Péter a kilencedik helyet szerezte meg. A törölköző pörgető verseny egyébként újkeletű a hazai szaunamesterek tevékenységében. Mivel a sokszor szűkös szaunakabinokban nem tudják kibontakoztatni legyező- és textíliamozgató tudásukat, ám ezt is be szeretnék mutatni, életre hívták ezt a versenyt.

HBN–KZSCímkék: ,hirdetés