Helyi közélet

2013.06.26. 08:48

Megkérdeztük: Megváltoztatja-e a dohányzási szokásokat a trafikok nyitása?

Megkérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük megváltoztatja-e dohányzási szokásaikat a trafikok nyitása.

Megkérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük megváltoztatja-e dohányzási szokásaikat a trafikok nyitása.

– Szerintem nagyon meg fognak változni a dohányzási szokások, és meg fog nőni a cigarettacsempészet is. Aki függő, az úgyis megveszi a cigit, lesz, aki kenyér helyett is dohányra fogja költeni a pénzét – mondta el véleményét Mátrahegyi Mária.

 

Gurzó Barbara szerint meggondolják az emberek, hogy vegyenek-e cigit, de aki függő, az továbbra is meg fogja vásárolni, viszont máshol fognak spórolni, például az élelmiszeren.

Oláh Ágnes Diána úgy véli: a trafikok nem fogják befolyásolni a dohányzási szokásokat, mert aki függő, megveszi, akármilyen drága.

– Meg fog változni, mert így is nagyon drága. Ha túlmegy az ezerforintos határon, én lerakom a cigit – hallhattuk Dombi Ákostól.

Rácz Gábor szerint semmi sem fog változni, csak annyi, hogy ezentúl nehezebb lesz cigarettát venni, de aki eddig dohányzott, az ezután is fog.

Orosz Krisztián véleménye szerint nem fognak megváltozni a dohányzási szokások attól, hogy trafikok lesznek, csak annyiban, hogy nehezebben lehet cigarettát venni.

HBN | Fotók: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában