Nagyvilág

2017.06.23. 09:02

Az amerikai hadsereg katonái egy jemeni légicsapásban likvidálták az al-Kaida egyik vezetőjét

Washington - Az amerikai hadsereg katonái egy Jemenben végrehajtott légicsapásban megölték az al-Kaida terrorszervezet egyik vezetőjét.

Washington - Az amerikai hadsereg katonái egy Jemenben végrehajtott légicsapásban megölték az al-Kaida terrorszervezet egyik vezetőjét.

Az Egyesült Államok Középső Parancsnoksága közleményben erősítette meg, hogy a Jemen délkeleti részén fekvő Sabva tartományban végrehajtott légicsapásban életét vesztette Abu Kattáb al-Avlaki, akit az al-Kaida "emírjeként" tartottak számon.

Avlaki mellett a légicsapásban meghalt két másik terrorista is.

A Középső Paracsnokság közleménye leszögezi: "Avlaki a polgári lakosság elleni terrortámadások előkészítésének és végrehajtásnak irányítója volt".

A közlemény hangsúlyozza azt is, hogy Avlakinak jelentős befolyása volt az Arab-félszigeten tevékenykedő al-Kaida egészére, szoros kapcsolatokat tartott fenn a terrorszervezet más vezetőivel, valamint kitervelője és vezetője volt a Jemen déli vidékein uralkodó bizonytalan helyzet fenntartásához és további romlásához hozzájáruló terrorakcióknak.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!