Mérnökök ligájának győztesei

Debrecen – A Debreceni Egyetem Műszaki Karának mechatronikai mérnök szakos hallgatói április 17-én megnyerték az V. Unilever Mérnökök Ligája versenyt.

A műszakis hallgatók elméleti és gyakorlati felkészültségét méri és jutalmazza az évente megrendezett esettanulmányi verseny, amelyen idén a Miskolci Egyetem és a Budapesti Műszaki Egyetem diákjaival mérkőztek meg a debreceni egyetemisták.

A versenyen egy előre megadott problémát kellett megoldani, miszerint a gyár csomagoló részlegében a futószalag,valamint a palettázó gép elégtelensége miatt a raklapra felhordott doboztömb instabil, és emiatt borulás veszélye áll fenn.

– A megmérettetésen sok jó ötletet hallhattunk, mi a futószalag lecserélését javasoltuk a merőben új ARB konvejorra, illetve a palettázó liftet is radikálisan átalakítottuk, így a zsűri döntése szerint megnyertük a versenyt – foglalta össze a Problem Solvers nevű debreceni győztes csapat tagja, Furó Vajk a sikeres szereplést.

A Debreceni Egyetem Műszaki Karának nyertes, harmadéves mechatronika mérnök (BSc) szakos hallgatókból álló csapatának tagjai: Budai Péter, Koncz László és Furó Vajk.

– unideb.hu –