Sport

2014.08.05. 13:04

Varga Miklóstól érmet várnak Szófiában

Hajdúsámson - A magyar férfi amatőr ökölvívó-válogatott tagjaként méretteti meg magát a HISE kiválósága.

Hajdúsámson - A magyar férfi amatőr ökölvívó-válogatott tagjaként méretteti meg magát a HISE kiválósága.Alaposan besűrűsödik Varga Miklósnak, a hajdúsámsoni Harangi Imre SE kétszeres Európa-bajnoki bronzérmesének a programja az elkövetkezendő hetekben – mint azt edzőjétől, Máté Attilától megtudtuk, azért van szükség a sok versenyre, hogy jövőre Varga ott legyen a kiemeltek között. Elsőként, augusztus 7–17. között a szófiai európai uniós bajnokságon van jelenése a hajdúsági bunyósnak. Ezen a viadalon főként a tagállamok öklözői jutnak szerephez, de mellettük különböző meghívott országok sportolói is elindulhatnak.

A magyar férfi amatőr ökölvívó-válogatott nyolc bokszolóval képviselteti majd magát, Varga 60 kilogrammban indul. A sámsoni kiválóság trénere mindenképp érmet remél tanítványától.

– Elég jó formát mutat Miki, a súlyát is hozza. Elvárás vele szemben, hogy dobogóra álljon, őszintén szólva a döntőbe várom. Persze sok múlhat a sorsoláson, kedvező riválisok ellen természetesen könnyebb odajutni, de neki a nehezebb ellenfelekkel szemben is jól kell teljesítenie. Elvileg szombaton fog kiderülni, ki ellen kezdi meg szereplését Varga. Amint lemegy ez a verseny, következik a szlovákiai Grand Prix, majd több megmérettetés is jön, besűrűsödik a programunk, amire azért van szükség, hogy bunyósunk kiemelt legyen jövőre – mondta a HISE vezetőedzője, aki a válogatottal tart Szófiába.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!