Mérgezés a Kondoroskertben, egy ember meghalt

Akt.:
Mérgezés a Kondoroskertben, egy ember meghalt
© Fotó: police.hu
Debrecen – Rosszullét miatt riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat egy Kondoroskert utcai háznál lévő fóliasátorhoz. Még az egységek kiérkezése előtt kihoztak egy embert a sátorból, de a mentők már nem tudtak rajta segíteni, a helyszínen meghalt.

Február 27-én 10 óra körül érkezett a bejelentés a rendőrség ügyeletére, miszerint Debrecen-Kondoroskertben egy férfi és két nő, valamint az őket ellátó mentősök rosszul lettek. A rendőrök a helyszínre siettek, ahol megállapították, hogy három fóliasátornál szén-monoxid mérgezés gyanúja merült fel és egy 54 éves férfi a helyszínen életét vesztette, valamint a segítségnyújtásban résztvevők közül 4 mentős és 3 állampolgár is rosszul lett – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hozzátette, a tűzoltók mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért a helyszínre kérték a gázszolgáltató munkatársait.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a fóliasátrakba szabálytalanul vezették be a gázt azért, hogy az ott gondozott mezőgazdasági növények ne fagyjanak meg.

Az eset körülményeinek kivizsgálása érdekében – szakértő bevonásával – a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást.