Merényletek Párizsban – Őrizetbe vettek egy gyanúsan viselkedő személyt a londoni Gatwick repülőtéren

Akt.:
London – Őrizetbe vettek szombaton egy gyanúsan viselkedő embert a második legnagyobb londoni repülőtéren, a brit fővárostól délre fekvő Gatwicken, amelynek egyik terminálját egy időre teljesen kiürítették, és a környező utakat is lezárták.

Az első rendőrségi beszámoló szerint az őrizetbe vett személy “gyanús tárgyat hagyott hátra” az északi terminálon.

A kora esti újabb rendőrségi tájékoztatásban már szerepelt az is, hogy az őrizetbe vett személy francia állampolgár, és a tárgy, amelytől szabadulni próbált, “tűzfegyvernek tűnik”.

A repülőtérre kivonultak a brit hadsereg tűzszerészei, akik kis erejű, ellenőrzött robbantást hajtottak végre a helyszínen.

Az utasokat és a személyzetet ezután visszaengedték az épületbe.

A területileg illetékes Sussex megyei rendőrség közleménye szerint az előző napi párizsi merényletsorozat nyomán minden ilyen incidenst “fokozott odafigyeléssel és a lehető legkomolyabban kell kezelni”.

Azokat a járatokat, amelyek a menetrend szerint Gatwick északi termináljára érkeztek volna átirányították a déli terminálra.

Az intézkedés az easyJet légitársaság Budapestről Gatwickre tartó szombat délutáni járatát is érintette, amely a menetrend szerint az északi terminálra érkezett volna.

A járat a Gatwick tájékoztatórendszere szerint félórás késéssel, de biztonságban megérkezett a déli terminálra.

– MTI –
hirdetés