Merényletek Párizsban – Francia hírtelevízió: Egy férfi, nem pedig Abaaoud unokahúga robbantotta fel magát Saint-Denis-ben

Akt.:
Merényletek Párizsban – Francia hírtelevízió: Egy férfi, nem pedig Abaaoud unokahúga robbantotta fel magát Saint-Denis-ben
© Fotó: Getty Images
Párizs – Egy férfi, nem pedig a 130 áldozatot követelő párizsi merényletek feltételezett fő szervezője, a belga-marokkói Abdelhamid Abaaoud unokahúga robbantotta fel magát a rendőrségi rajtaütésben Saint-Denis-ben – tudta meg pénteken az I-télé francia hírtelevízió.

A rendőrség délelőtt azt közölte, hogy három ember holttestét találták meg a Párizstól északra található Saint-Denis sétálóutcájának egyik lakásában a romok alatt, köztük egy nőét, aki felrobbantotta magát. Ő Abaaoud francia állampolgárságú unokahúga, a 26 éves Hasna Ait Boulahcen. A lakásban találtak egy táskát, benne a nő nevére kiállított útlevéllel.

A hírtelevízió értesülése szerint a nő tényleg a halottak között van, de nem ő robbantotta fel magát, hanem egy férfi, akinek a személyazonosságát még nem állapították meg.

A harmadik megölt feltételezett terrorista Abdelhamid Abaaoud. Ezt az ügyészség már korábban megerősítette.

A hét helyszínen elkövetett párizsi támadások egyik feltételezett elkövetője, Salah Abdeslam még szökésben van. A gyanú szerint még a támadások éjszakáján, szombatra virradó éjjel két ismerőse segítségével átjutott Belgiumba. A francia hírtelevíziók szerint csütörtök este Brüsszelben látták, de ezt nem erősítették meg hivatalos források. Őt nagy erőkkel keresi a francia és a belga rendőrség.

– MTI –
hirdetés