Sport

2017.07.31. 16:20

DVSC: nem volt vesztenivalója Sós Bencének

Debrecen - A gólszerző Sós Bence szerint a második félidőben mutatott játék adhat okot bizakodásra a jövőt illetően.

Debrecen - A gólszerző Sós Bence szerint a második félidőben mutatott játék adhat okot bizakodásra a jövőt illetően.

- Azt hiszem, az első két bajnoki meccset el kell felejteni már, tanultunk az ott elkövetett hibákból! Ebből a mérkőzésből, pontosabban a második félidőben mutatott játékunkból sokat lehet meríteni. A térfélcsere után már vezettünk szép, összehangolt támadásokat. A végjátéknál azonban sokkal koncentráltabban kell fociznunk, pontosabban játszani. Még több gyakorlással, nagyobb összpontosítással a jövőben az adódó helyzeteket gólra tudjuk majd váltani – eképpen értékelte az OTP Bank Liga harmadik fordulójában az atomvárosban lejátszott Paksi FC-DVSC mérkőzést Sós Bence, aki az első félidő hosszabbításában egy remekül eltalált lövéssel vezetéshez juttatta a vendégcsapatot.

- Kavarodás volt a kapu előterében, onnan Könyves Norbi visszagurította nekem a labdát, és hála Istennek nagyon jól jött a passz, éreztem, nincsen veszítenivalóm, a hosszabbításban voltunk már. Úgy 17 méterről jól eltaláltam a labdát, ami a hosszú sarokban kötött ki. Ez egy lélektani gól volt, kicsit fellélegezhettünk a ránk nehezedő nyomásban. Nagy önbizalmat adott a továbbiaknak a csapatnak – folytatta a 23 éves támadó középpályás, aki elmondta azt is, hogy gólig komoly lélektani teher volt a csapaton, ám ezt jól bírták; a játékostársak közel voltak egymáshoz, jól tolódtak, hatékonyan védekeztek.

A debreceni középpályás úgy véli, lesz még a teljesítményük sokkal jobb is | Fotó: Molnár Péter

Az előző két meccshez képest jó játék megmaradt a második félidőben is, vélekedett a Loki 99-ese, aki ezért is bizakodó a jövőt illetően.

Már megvan az összhang

A fiatal középpályás természetesen nem ment el szó nélkül a Mezőkövesd és a Szombathely elleni mérkőzés mellett sem, hiszen a mutatott gyenge játék és a két vereség komoly nyomot hagyott a debreceni játékosokban. - A védekezést gyakoroltuk a héten, hiszen azzal voltak problémák, gólt, gólokat kaptunk emiatt. Továbbá a társak közötti összhang is hiányzott. Új csapat épül, sok újonc került a keretbe. A Paks elleni mérkőzésre a védelmünk sokat javult, de még mindig nem százszázalékos, hiszen kaptuk a tizenegyest, igaz, egy buta hibából.

Az egész mérkőzésen azonban látszott a csapatunkon, hogy koncentráltan focizik és egységesek voltunk.”

Bízom benne, a jövőben jobbak leszünk, és akkor a három pontokat meg tudjuk szerezni.

HBN-KZS


Herczeg: Biztató a jövő

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Herczeg András hangsúlyozta, hogy a Paks ellen kezdő tizenegyben hat debreceni játékos volt, továbbá Bíró és Csősz becserélésével további két cívisvárosi játékos kapott helyet a csapatban. Ez mutatja a DVSC útját, azt, hogy főleg helyi, saját nevelésű játékosokra kíván hagyatkozni a jövőben. A vezetőedző a fiatalokat folyamatosan építi be a csapatba, ahol máshonnan szerződtetett, tapasztalt játékosok is vannak. Ezzel együtt Herczeg András nem nyugodt a bajnokságot illetően: - Ezt az évet át kell vészelnünk, a holnap és a holnapután tekintetében már bizakodó vagyok. Hiszem, a fiataloknak lehetőséget kell adni.


[related-post post_id="3567440"]

[related-post post_id="3568299"]

[related-post post_id="3567248"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!