Helyi közélet

2016.04.07. 14:30

Édesanyja férjéhez tört be egy román fiú Debrecenben

Debrecen - A debreceni rendőrök bíróság elé állítást javasolnak az ellen a román fiatalember ellen, aki a megalapozott gyanú szerint betört egy debreceni családi házba.

Debrecen - A debreceni rendőrök bíróság elé állítást javasolnak az ellen a román fiatalember ellen, aki a megalapozott gyanú szerint betört egy debreceni családi házba.

A Debreceni Rendőrkapitányság Betörési Alosztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – folytatott nyomozást egy 18 éves román fiúval szemben.

A nyomozás adatai szerint 2016. április 2-án 1 óra 17 perckor egy férfi tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját arról, hogy ismeretlen személy Debrecenben betört a családi házába. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy az elkövető a tetőablakot betörve jutott be a házba, ahonnan laptopot, mobiltelefont és más műszaki cikkeket, továbbá ruhákat és parfümöket tulajdonított el.

A nyomozók a városban adatgyűjtést végeztek, amelynek eredményeként azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18 éves fiatalembert, akit a Csárda utca és Monostorpályi út kereszteződésében 2016. április 4-én 19 óra 15 perckor elfogtak és a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak. Gyanúsítotti kihallgatásán a román állampolgár beismerő vallomást tett. A fiú elmondta, hogy a házat jól ismerte, mert korábban ott lakott, annak tulajdonosa az édesanyja férje.

A nyomozók Derecskén találták meg a férfi által eltulajdonított mobiltelefont, amit a terhelt értékesített egy férfinak, aki tovább adta azt. Az ellopott műszaki cikkek közül egy televíziót, egy laptopot pedig Tornyospálcán foglalták le egy házaspártól, akik szintén a terhelttől vásárolták meg azokat. A megtalált értékeket a rendőrök visszaadták a sértett részére.

A rendőrök a román állampolgár ellen a nyomozást 2016. április 6-án befejezték és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldték az illetékes járási ügyészségnek.

- police.hu -


Debrecen - A debreceni rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a román fiatalembert, aki a megalapozott gyanú szerint betört egy debreceni családi házba.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában