Mentőhelikopteres bemutató Debrecenben

A fotó egy másik bemutató alkalmával, 2015. április 28-án készült Balmazújvároson
A fotó egy másik bemutató alkalmával, 2015. április 28-án készült Balmazújvároson - © Fotó: Gyarmati Gábor
Debrecen – Mentőhelikopteres baleseti bemutatót tartanak május 15-én 13.00 órától Debrecenben a DAB-székház kereszteződésénél a mentés, a katasztrófa-készenlét, a rendőrség illetékes egységei és a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

Most szabad nézelődni, érdeklődni, hiszen a mindennapok emberének, diákoknak, felnőtteknek, készül az Összefogás az életért című mentőhelikopteres baleseti bemutató. A Debreceni Akadémiai Bizottság székházánál (Thomas Mann utca 49.) május 15-én 13 órakor kezdődik a szimuláció, melynek célja, hogy látványosan, érdekesen, hatásosan tájékoztasson és szolgálja a baleset-megelőzést.

A szimulációban egy karambolt játszanak el a vöröskeresztes imitátorok. A nézők megtudhatják, mit kell tenniük a helyszínre először érkező járókelőknek: miért fontos tudni és alkalmazni az elsősegélynyújtás és újraélesztés fogásait, és hogyan kell mentőt hívni.

Megérkeznek hamarosan a mentők, a légimentők, a tűzoltók, a rendőrök, és összefogott munkájukat tekinthetik meg az érdeklődők. A szakemberek új, korszerű orvosi, mentési eszközöket használnak a bemutatón. A látottakat mentőorvos értelmezi, és nyomatékosan felhívja a figyelmet a balesetek elkerülésére, a közlekedési szabályok betartására. A bemutatót közösen szervezi a Magyar Vöröskereszt és az Országos Mentőszolgálat Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

A rendezvény a DAB-székházban ez időben tartó Sürgősségi Orvostani Fórum kísérőprogramja.

– Piros Éva –
hirdetés