Mentő gázolt lovat Tiszacsegénél, Debrecenben egy kisautó tört rommá

Mentő gázolt lovat Tiszacsegénél, Debrecenben egy kisautó tört rommá
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Az elmúlt szolgálati napon összesen hat műszaki mentésre és egy tűzesethez riasztották a megye tűzoltóit. Ügyeleti hírek.

Az úttestre dőlt egy nagyméretű fa tegnap kora reggel Debrecenben, a Homokhát utcában. Az utat teljes szélességében lezáró, és a közúti forgalmat veszélyeztető növényt a helyi tűzoltók láncfűrésszel darabolták fel és távolították el az útról.

fa1

Fotó: katasztrófavédelem

Lóval ütközött egy mentőautó hétfő reggel Tiszacsege és Telekháza között, a Nagymajori bekötőútnál. A járművet az egyeki önkormányzati tűzoltók feszültségmentesítették, majd átvizsgálták az üzemanyagrendszerét, ami sehol nem szivárgott. A baleset idején a mentőben hárman tartózkodtak, beteget szerencsére nem szállítottak, közülük két embert további kivizsgálás céljából, kórházba szállítottak. Az állat a balesetben elpusztult. Néhány órával később a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották autóbaleset miatt. Ekkor Debrecenben, a Jégvirág és a Diószegi utcák kereszteződésében ütközött össze egy személygépkocsi és egy kisteherautó. Az ütközés következtében a kisteherautó az árokba hajtott, a személyautónak pedig megsérült az üzemanyagtartálya is, így abból az összes benzin az úttestre folyt. A tűzoltók feszültségmentesítették a járműveket. A járművekben egy-egy ember utazott, közülük egy főt kellett kórházba szállítani további kivizsgálásra.

Családi ház udvarán található gázcsonk szivárgott hétfőn kora este Hajdúhadházon, a Vénkert utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók értesítették a gázszolgáltató. A szolgáltató szakembere megállapította, hogy az egyik golyóscsap hibásodott meg, amit azonnal ki is cseréltek.

Családi ház kéményében lerakódott korom indult izzásnak tegnap este, Hajdúnánáson a Tinódi utcában. A tűz a néhány négyzetméternyi területen a családi ház mennyezetére is átterjedt. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szén-monoxid-mérgezés gyanús eset miatt riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit, Debrecenbe, a Széchenyi utcába. Az egység, légzőkészülékben, méréseket végzett, amivel nem sikerült kimutatni a mérgező gáz jelenlétét a lakás levegőjében. A mentők egy gyermeket megfigyelésre kórházba szállítottak, a gázszolgáltató szakembere azonban leplombálta a fürdőszobában található nyílt égésterű meghibásodott gázkészüléket.

– Rácz Máté, Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –