Mennyit illik adni?

Mennyit illik adni?
© Fotó: AFP
Néhány bátor nő arról álmodozik, hogy na, ő majd kilóg a sorból, és amikor az következik, csak bemegy a kórházba, és jól megszüli a gyermekét. A soros vizsgálatokat követően, de nem előre kiválasztott orvossal. A születés csodájába szerintük nem fér bele az, hogy valakinek kipengetnek X ezer forintot. Barak Beáta írása.

Amúgy is, mi van, ha az éppen síel vagy nem veszi fel a telefont, amikor itt az idő. Meg aztán mindkét esetben, ha fizetnek, ha nem, megtörténhet a baj: rendellenesség bújik meg az „ultrahang mögött”. Amikor e sorok íródnak, címlapon a szenzáció: sziámi ikrek születtek hazánkban. Mint írják, nem arról van szó, hogy váratlanul érte a családot, de azt gondolom, ez a hír bőven sok a „hazardírozást tervező” várandósoknak.

Néhány szülészorvos azonnal megmondja, mennyit kér, ha nála marad az anya a terhesgondozás és a szülés idejére, viszont máshol nagy a tanácstalanság.

Mennyit illik adni? Mibe kerül egy sérvműtét, vagy egy ciszta eltávolítása? Valóban gyakori kérdések ezek. Talán jó volna egy kézikönyv, amiből tájékozódhatunk, hiszen egy kutatás szerint az orvosok kétharmada nem utasítja el a paraszolvenciát.

– Barak Beáta –