Menekültek, Ukrajna, internet, nyugdíjazás

Kőszeghy Csanád Ábel
Kőszeghy Csanád Ábel - © Fotó: HBN
Debrecen – Február végén indítja, pártállástól és világnézettől függetlenül várja az aláírásokat a Jobbik a négy kérdésből álló aláírásgyűjtési kezdeményezésében – erről tartott tájékoztatót Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik debreceni önkormányzati frakciójának vezetője szerda délelőtt.


A párt kiáll amellett, hogy negyven évi munka után a nőkhöz hasonlóan a férfiak is elmehessenek korkedvezményes nyugdíjba. A jelenlegi rendszer a Jobbik szerint igazságtalan, mert a férfiak közel negyven százaléka a nem éli meg a nyugdíjkorhatárt.

Alapszintű internetszolgáltatás alanyi jogon járjon minden magyar állampolgárnak. Ennek költségét a reklámadóból lehetne finanszírozni – vélte a politikus.

A bevándorlókkal szemben zéró toleranciát kellene alkalmazni. A menekült státusért folyamodókat a párt meglátása szerint a kérelmük elbírálásáig zárt táborokban kellene tartani, az elbírálás folyamatát pedig fel kell gyorsítani.

Az aláírásgyűjtés kiterjed majd az ukrajnai konfliktusra is. A politikus ennek kapcsán így nyilatkozott: deklarálni szeretnénk hazánk semlegességét.

A Jobbik országosan milliós nagyságrendű aláírásra számít; az aláírók adatai alapján nem készítenek listát.

HBN