Helyi közélet

2008.03.10. 10:50

„Hazamentek” Debrecenbe a baromficsontok

<p>Kárpátalja-Debrecen – Az ukrán hatóságok egy hónap elteltével visszafordították azt a vasúti teherszerelvényt, amely még február 7-én hozott Kárpátaljára fagyasztott baromficsontot.</p>

A rakománykísérő okmányok szerint a nyolc hűtővagon fagyasztott, feldolgozatlan csirkecsontot, kizsigerelt csirkét és libát tartalmazott. A több mint 356 tonnát kitevő szállítmány címzettje egy nagyszőlősi járási magánvállalkozó volt.

A rakományt ellenőrző ukrán környezetvédelmi és sugárbiztonsági szolgálat felügyelőinek azonban feltűnt, hogy a szállítmányhoz mellékelt minőségi bizonyítványt egy Doneck megyei húskombinát állította ki.

A fuvarleveleket további vizsgálat céljából átadták az Ukrán Biztonsági Szolgálathoz (SZBU), a szállítmányban érdekelt feleket pedig hiánypótlásra szólították fel. Miután az utóbbi ügyben egy hónap alatt nem történt semmi, a szerelvényt az illetékes hatóságok visszairányították a debreceni feladóhoz.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában