Mélyrepülésből kapták fel a gyulajiak a gépet

Mélyrepülésből kapták fel a gyulajiak a gépet
© Illusztráció: KM-archív
Nyírgyulaj – A tavalyi ezüstérmes őszi szereplése egyelőre csalódás, ám azért volt néhány bravúros győzelme.

Az előző bajnokságot a második helyen zárta a Nyírgyulaj KSE focicsapata a Tiszántúli Takarék megyei I. osztályban. Az új pontvadászatra már úgy készültek, hogy markánsan különválnak az élvonalban is futsalozók és a nagypályások. A csapathoz négyen érkeztek, így indította a szezont a Lukács Tibor pallérozta csapat.

A nyolcadikig nem volt gond

– A tavalyi szezon második helye után egyértelmű célként fogalmaztuk meg, hogy ismét dobogón szeretnénk végezni. Éppen ezért csalódásként értük meg ezt a hatodik helyet, hiszen a játékosok képessége alapján előrébb kellett volna zárnunk. A nyolcadik fordulóig nem is volt gond, hiszen ott voltunk az élbolyban, viszont az ibrányi mérkőzés után – amelynek az első fél­idejében kimondottan jól játszottunk, szünet után viszont két egyéni hiba miatt veszítettünk – négy mérkőzéses zuhanórepülésbe kezdtünk.

– Szerencsére az utolsó két találkozót meg tudtuk nyerni, hiszen itthon 3–1-re győztük le a Balkányt, majd Ecseden 1–0-ra nyertünk. Így aztán elfogadhatóvá tudtuk tenni az őszi szezont. A már említett nagyecsedi siker mellett Kisvárdán és Tarpán is 1–0-ra tudtunk nyerni, ezeket nevezhetjük bravúrgyőzelmeknek. Ezek igen értékes három pontok voltak.

Jó meccsek, rossz napok

– A játékosok közül mindenkinek voltak jó meccsei és rosszabb napjai, amennyiben valakit meg kellene említeni, az Török Pista lenne. Több mérkőzést is eldöntött találataival, gólpasszaival ráadásul ő is vezeti a házi góllövőlistát. Ami a tavaszt illeti, a céljaink nem változtak, ám eléréséhez több munkára, nagyobb fegyelemre és jobb hozzáállásra lesz szükség – így Lukács Tibor.

Nyírgyulaji számok

Őszi végeredmény

6. 15 7 5 3 28-17 26

Hazai pályán

6. 9 4 4 1 22-12 16

Vendégként

7. 6 3 1 2 6-5 10

Házi góllövőlista. 11 gólos: Török István. 5 gólos: Feket Gábor és Haburcsák Bertalan. Czerula Zsolt, Erdei Zoltán, Kántor Tamás, Nagy Bence, Orosz Dániel, Siska Gergő és Szabó Ádám 1-1.

Címkék: , ,