Melyik vidámparkba utazzunk el?

A hullámvasutazás a felnőtteknek is jó móka
A hullámvasutazás a felnőtteknek is jó móka - © Fotó: AFP
Budapest – A széles kínálat nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is kedvez.

A strandszezonnak vége, de a jó idő még tart. Ne hagyjuk, hogy beszippantsanak bennünket a szürke hétköznapok az iskolakezdés idején.

Rengetegféle vidámpark létezik Európa-szerte, az európai vidámpark- és tematikuspark-ipar 307-et tart nyilván. Pontosan ezért készítette el a ShopAlike a legátfogóbb vidámparkrangsort, hogy segítsen kiválasztani az igényeknek leginkább megfelelőt, olvasható a Content Manager Hungary közleményében.

A legnagyobbak közt

Meglelheti számításait az is, aki adrenalinhajhász és a hullámvasút szerelmese, de az is, aki csak hétvégi programot keres a családnak. Ezen a listán megtalálhatók az igényeknek leginkább alkalmas vidám- és élményparkok.

Számos nagyszerű ilyen létesítmény található Európában, egyesek olyan nagyok, hogy könnyen el is tévedhetünk bennük.

A nyilvánosan elérhető információk segítségével összegyűjtötték a TOP 5 legnagyobb vidámparkot Európában, négyzetméter és látogatói szám alapján.

A legnagyobb az összes közül a párizsi Disneyland, amely 19,425 négyzetkilométer. Ez a vidámpark nagyobb, mint a Monacói Hercegség, Gibraltár és a Vatikán együttvéve. Ezt a bécsi Prater követi a sorban.

A vidámparkokban mindenki megtalálja a számára megfelelő szórakozást. Ezek közül egyesek nagyobb hangsúlyt fektetnek a családi élményre, míg mások az adrenalinhajhászoknak kedveznek. Európában a leggyorsabb és legmagasabb hullámvasút Spanyolországban található, a Ferrari Land nevű parkban. A legtöbb kanyarral rendelkező pedig az Egyesült Királyságban, az Alton Towersben van.

Shakespeare korából

Mi lehet jobb, mint egy vidámpark, amely víziparkkal rendelkezik, és szállást is ad? Ha egy gyors hétvégi kiruccanásra vágynánk a családdal, akkor fontos, hogy szállás is legyen.

Számos idős vidámpark található az öreg kontinensünkön, de mégis hány évesek a parkjaink? A legidősebb a dániai Klampenborgban található, amely 435 éves. A vidámparkot a híres William Shakespeare korában alapították. Ez azt jelenti, hogy a Dyrehavsbakken idősebb, mint a legtöbb európai ország. A koppenhágai Tivoli Gardens 175 éves, míg az Egyesült Királyságban lévő Alton Towers 158 éves múltjával a harmadik a listán.

HBN

Címkék: , ,