Melyik márkából törik a legtöbb Magyarországon?

Akt.:
A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Pixabay
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Mi a közlekedési balesetben érintett márkák sorrendje a személyautós kárbejelentések száma alapján? – ezt a kérdést küldte el a vezess.hu több biztosítónak, akik közöl hárman is átadták a saját listájukat a 2017-es évre vonatkozóan.

Tényleg a fordosok szenvednek a leggyakrabban balesetet? A suzukisok pedig biztonságosan közlekednek? A vezess.hu nemrég összeszedte három biztosító toplistáját a legtöbb balesetben érintett autómárkákról.

A toplisták dobogós helyezettjei

Generali

 1. Ford
 2. Toyota
 3. Opel

Groupama

 1. Ford
 2. Opel
 3. Renault

K&H Biztosító

 1. Opel
 2. Volkswagen
 3. Ford

A lap hangsúlyozza, ezek a listák nem reprezentatívak az országban futó összes személyautóra nézve, de a három biztosító ügyfélköre együttesen meghaladja az egymillió járművet, azaz elég nagy merítésből állították őket össze.

A felsorolásokban tisztán látni, hogy a Ford kiemelkedik a mezőnyből. Ennek okára kézenfekvő válasz volna, hogy Fordból van a legtöbb a magyar utakon, de ez nem igaz: még a dobogóra sem fért fel a márka. A vezess.hu ismertette a KSH ide vonatkozó 2017-es adatait is, eszerint a Ford a negyedik helyet foglalja el 284 ezer itthon közlekedő járművel.

A KSH adatai szerint 2017-ben ennek a 10 márkának futott a legtöbb személyautója a hazai utakon:

 1. Opel – 475 ezer darab személyautó
 2. Suzuki – 415 ezer
 3. Volkswagen – 337 ezer
 4. Ford – 284 – ezer
 5. Renault – 216 ezer
 6. Škoda – 184 ezer
 7. Toyota – 165 ezer
 8. Peugeot – 136 ezer
 9. Fiat – 127 ezer
 10. BMW – 105 ezer

A biztosítói toplistákat egybegyúrva némileg alulreprezentáltnak tűnhet az Opel ahhoz képest, hogy magasan ez a márka adja a legtöbb személyautót a magyar utakra. A márkának egy első, egy második, és egy harmadik helye van a biztosítóknál.

A statisztika alapján a suzukisok sokkal kevesebb balesetben szerepelnek, mint amennyire járműparkjuk nagysága alapján számítani lehetne, és a sztereotípiákat megcáfolva a BMW-sek sem érintettek kiemelkedően sok karambolban.

A teljes biztosítói listák megtalálhatók a vezess.hu cikkében.

Forrás: vezess.hu


Forrás: tenyek.hu
Győr - Utolérte, majd hirtelen ráhúzta a kormányt a mellette haladó autóra egy sofőr Győrben. Erről tettek fel egy videót az internetre. Sokan felháborodtak azon, hogy csinálhat ilyet valaki, de aztán maga a szabálytalankodó is magyarázkodott. Azt írta, hogy a másik autós szabálytalankodott a körfor...

Fotó: Pixabay
Brüsszel/Strasbourg - A tervezettnél nagyobb mértékben, 40 százalékkal szorítanák le 2030-ra az új autók szén-dioxid-kibocsátását a 2021-es szinthez képest az Európai Parlament (EP) szerdai strasbourgi plenáris ülésén elfogadott határozat értelmében. Az Európai Bizottság eredeti javaslatai al...