ügyeleti hírek

2019.09.19. 08:44

Több helyen is lángra kapott az avar a megyében

A száraz időjárás miatt ismét egyre gyakrabban okoz gondot az avartűz.

Fotó: Pixabay

Negyven mázsa trágya izzott tegnap délelőtt Hajdúnánáson, a 3502-es út mellett. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Szerda délben Nyíradony-Tamásipusztán, a Nyestekertben ötezer négyzetméteren égett a száraz avar és a gaz. A nyíradonyi és a debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a tüzet.

Családi ház pincéjében Balmazújvároson, a Debreceni utcában fél méter magasan állt a víz. A balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók vonultak, akik kiszivattyúzták a vizet a pincéből, amely a lakóházat veszélyeztette. A kárfelszámolást az önkormányzati tűzoltók mellett két önkéntes tűzoltó is segítette.

Fél hektáron a kukoricatarló égett Berekböszörmény és Körösszegapáti között. A helyszínre egy erőgép is érkezett, amely körbetárcsázta a területet. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékeztek meg a lángokat.

Száz négyzetméteren égett a száraz avar Komádi külterületén. A komádi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Összehordott szemét égett Hajdúszováton, a Batthyány utcában. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Este Debrecenben, a Széchenyi utcában százhúsz literes műanyag kuka égett teljes terjedelmében. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat – foglalta össze a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában