Melyek a legfontosabb szempontok az albérlet kiválasztásakor?

Melyek a legfontosabb szempontok az albérlet kiválasztásakor?
© Illusztráció: HBN
Debrecen – Biztonság, jó közlekedés, alacsony rezsi, elfogadható ár. Sokszor látjuk ezeket a kifejezéseket, ha kiadó albérleteket kínáló hirdetéseket bújunk. Ezek pedig csupán a legalapvetőbb szempontok, amelyek új otthonunk kiválasztásakor felmerülhetnek. Megkérdeztük a debreceniektől, hogy ők milyen tényezőket vennének figyelembe lakásbérlés során.

A belvárosban, vagy az egyetem környékén keresnék magamnak albérletet. Számomra fontos tényező, hogy biztonságos környéken legyen az otthonom. Illetve, egy fiatal számára az sem elhanyagolható, hogy kulturális és szórakozási lehetőségeket is találjon a közelben – mutatott rá Milbik József.

Milbik József Milbik József ©

– Csakis egyedül, vagy a családommal bérelnék lakást a belvárosban, nyolcvan-százezer forintért – hallhattuk Milbik Zsombortól.

Milbik Zsombor Milbik Zsombor ©

– Mindenképpen az iskolám közelében bérelnék ingatlant, a barátnőimmel közösen. A maximális ár, amit egy albérletért fizetnék, az százezer forint – mondta Sallai Petra.

Sallai Petra Sallai Petra ©

– A belvárosban, vagy iskolához közel bérelnék lakást, barátokkal és barátnőkkel – felelte kérdésünkre Arany Dóra.

Arany Dóra Arany Dóra ©

– Épp aktuális a téma. A párommal egy másfél szobás albérleten gondolkodunk. Ami számunkra fontos, hogy az ingatlan egyedi fűtéssel rendelkezzen – hangsúlyozta Tildan Márk.

Tildan Márk Tildan Márk ©

– Egy olcsóbb, külvárosi részen található lakást bérelnék, ugyanis nem szeretem a nagyvárosi forgatagot. A biztonságos környék és az állatbarát lakóközösség számomra nagyon sokat számít – nyilatkozott lapunknak Kató Lilla.

Kató Lilla Kató Lilla ©

HBN-BL | Fotók: Derencsényi István