Sport

2018.05.31. 09:42

Női röplabda Európa Liga - Ismét legyőzte a franciákat a magyar válogatott

Budapest/Nancy - A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra nyert Nancyban Franciaország vendégeként az Európa Liga arany divíziójának negyedik fordulójában szerdán.

Budapest/Nancy - A magyar női röplabda-válogatott 3-0-ra nyert Nancyban Franciaország vendégeként az Európa Liga arany divíziójának negyedik fordulójában szerdán.

A magyar együttes az első fordulóban Franciaországot 3-0-ra, a másodikban Horvátországot 3-1-re győzte le, majd múlt szombaton Finnországban 3-1-re kikapott, így jelenleg 3/1-es mérleggel vezeti csoportját.

Eredmény, arany divízió, 4 forduló, B csoport:

Franciaország-Magyarország 0-3 (-23, -18, -19)

A Nancyban rendezett összecsapáson Jan De Brandt szövetségi kapitány két olyan játékosnak, Pintér Andreának és Dékány Bernadettnek is a kezdőcsapatban szavazott bizalmat, akik eddig kevesebbet játszottak.

Az első játszma végig szoros küzdelmet hozott a két héttel ezelőtti budapesti mérkőzéshez képest alaposan kicserélődött francia és a magyar csapat között, de a végén Szakmáry Gréta ütése után a vendégek örülhettek (23-25).

A második szettben végig a magyar együttes irányított, és jó játékkal került közel a győzelemhez (18-25). A harmadik játékrészben újabb cserejátékosoknak (Lékó Lilla, Villám Lilla) adott lehetőséget De Brandt, ám csapata az új felállásban is eredményesen röplabdázott, így magabiztos sikert aratott (19-25).

A válogatott Franciaországból Splitbe repül, ugyanis szombaton ott mérkőzik a horvátok legjobbjaival.

A magyar csapat házigazdaként már tagja a négyes döntőnek, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek a Papp László Budapest Sportarénában.

A csoport másik mérkőzésén:

Finnország-Horvátország 3-1 (18, -24, 15, 19)

Az állás: 1. Magyarország 9 pont (10-4), 2. Finnország 9 (9-5), 3. Horvátország 6, 4. Franciaország 0

A további program:

június 2., 17.00: Horvátország-Magyarország, Split

június 5., 18.30: Magyarország-Horvátország, Érd Aréna

június 14-15.: négyes döntő, Papp László Budapest Sportaréna

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!