Méltatlan a park az egyetemhez

Méltatlan a park az egyetemhez
Debrecen – Az idén száz éves intézmény előtti a város legnagyobb közparkja. A terület egykor szebb napokat is megélt, mára kissé elhanyagolt, tujái foghíjasok, szökőkútjának sugarai csálék.

Debreceni Egyetem ikonikus épülete miatt azonban a turisták kedvelt helye, ezért hatványozottan szégyen a városnak, hogy így néz ki. Kedd esti ottjártunkkor nemcsak szemetes volt a kopottas padok környéke, de a sövények is nyíratlanul burjánzottak.

A legszembetűnőbb azonban az, hogy milyen lepusztult hatást kelt a szökőkutat szegélyező tujasor. Így van ez már évek óta, de titkon bízni lehetett abban, hogy a neves jubileum alkalmából jelentős átalakuláson megy keresztül a park, nem így történt. Az egyetem sajtóreferensétől megtudtuk, a terület rendbetartásáért az önkormányzat felelős, így kérdéseinket hozzájuk intéztük. A polgármesteri hivatal válaszából kiderült a sövényeket épp most kezdték nyírni, ám azt ők is elismerik, hogy a tuják igen rossz állapotban vannak. Mint írták, reményeik szerint „a rendelkezésre álló források függvényében” minél hamarabb el tudják végeztetni a cserét…

HBN-FÁ