Mellrákos Martina Navratilova

Mellrákos Martina Navratilova
Mellrákja van Martina Navratilovának – ezt maga a teniszlegenda mondta el az amerikai People magazin szerdán megjelent interjújában.

A betegséget korai stádiumban fedezték fel a sportolónál és orvosai szerint nagyon jók a kilátásai gyógyulását illetően.

Az 53 éves Navratilova a hetilapnak bevallotta: sírt, amikor megtudta, hogy mellrákos. Egy rutinszűrés után, februárban derült ki betegsége. A teniszezőt “teljesen letaglózta a hír, mert úgy érezte minden rendben van életével és egészségével, de úgy érezte, hogy kicsúszott az irányítás a kezéből.”

Orvosai szerint azonban korai szakaszában fedezték fel a mellrákot Navratilovánál, és hat hetes kemoterápiás kezelése májusban kezdődik majd.

A kilencszeres Wimbledon-győztes Navratilova még most is teniszezik és jéghokit is játszik, valamint rendszeresen részt vesz triatlon-versenyeken is. Azt bevallotta, hogy szerencsés, mert legutoljára négy éve ment el mellrák-szűrésre. Ha még egy évet várt volna, akkor biztos benne, hogy “nagyobb lenne a baj.”

– Független Hírügynökség –