Mellkason szúrtak egy férfit Debrecenben, mert pénzt akartak kikényszeríteni tőle

Akt.:
Debrecen – Az orvosi beavatkozás mentette meg a sértett életét.

Féltucatnyi bűncselekmény, köztük emberölés kísérlete miatt 11 év fegyházbüntetésre ítélte P. Csaba elsőrendű vádlottat az első fokon eljárt Debreceni Törvényszék 2015 júliusában; a férfi és két társának másodfokú pere a Debreceni Ítélőtáblán zajlik.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2009-ben O. Ernő harmadrendű vádlott egy gépkocsit vásárolt R. Sándor sértettől, azonban az autó nem a sértett tulajdona, hanem bérelt gépkocsi volt. A járműért több mint másfél millió forintot fizetett O. Ernő, először 500 ezret, majd a fennmaradó összeget, 6 ezer eurót, odaadta P. Zsolt másodrendű vádlottnak azzal, hogy adja át a sértettnek. Azonban nem jutott hozzá az autóhoz, mert jogos tulajdonosa, egy kft. azt magához vette. O. Ernő megbízta P. Zsoltot a pénz visszaszerzésével, ő azonban visszautasította azt.

Ezt követően O. Ernő és P. Csaba megbeszélték, hogy a sértettnek akár erőszak alkalmazásával is vissza kell adnia a pénzt. 2009 áprilisában P. Csaba egy társával megjelent a sértett debreceni lakásánál. Berúgták a bejárati ajtót, aminek zajára felriadt álmából a sértett. P. Csaba és társa testszerte ököllel ütlegelni kezdték őt, majd előbbi egy kést vett magához és azzal fenyegetve R. Sándort arra kényszerítette, hogy azt tegye, amit ő mond. A vádirat szerint P. Zsolt magához vette a sértett mobiltelefonját, bankkártyáját, 30 ezer forintot és az utcán álló gépkocsi indítókulcsát. A sértettet az udvarra kísérték és felszólították, hogy szálljon be a csomagtartóba, mert Budapestre viszik. Ő megpróbált elmenekülni, azonban P. Csaba kezében egy késsel utolérte és több alkalommal mellkason szúrta a férfit. A szomszédok értesítették a mentőszolgálatot. P. Csaba elmenekült. A sértett sérülései súlyosak életveszélyesek voltak, orvosi beavatkozás hiányában nem lehetett volna megmenteni az életét. A másodfokú határozat kihirdetése várhatóan január 18-án lesz.

HBN
hirdetés