Helyi közélet

2013.03.19. 15:53

Március 15. – Nádudvar ünnepe is

Nádudvar - Idén is gazdára találtak a városi kitüntetések, az átadásuk ezúttal is ünnepélyes keretek közt zajlott.

Nádudvar - Idén is gazdára találtak a városi kitüntetések, az átadásuk ezúttal is ünnepélyes keretek közt zajlott.A zord időjárási körülmények sem gátolták meg Nádudvar Város Önkormányzatát abban, hogy idén is megrendezze március 15-i ünnepségét, melynek keretében most is átadták a városi díjakat. A képviselő-testület, a beérkező javaslatokat figyelembe véve, február 28-i ülésén döntött arról, hogy 2013-ban kiket tart érdemesnek a háromféle jutalmazásra.

A város díszpolgára címet Balogh Csabának adományozta a testület. Pro Urbe emlékérmet kapott a HAGE Zrt, és Dobiné Vas Júlia. Kövy Sándor díjat kapott Tóthné Ó. Nagy Judit és a Kövy Sándor Általános Iskola konyhai dolgozói.

Március 15-én ünnepi istentisztelet keretében a református templomban, igét hirdetett Őz Lajos lelkész. Ezt követően 11 órától ünnepi műsor vette kezdetét a művelődési központ színháztermében, ahol köszöntőt mondott volna Bodó Sándor országgyűlési képviselő, de a hó őt is otthonmaradásra kényszerítette, ezért Beke Imre polgármester köszöntötte az ünneplőket. A műsorban közreműködtek a Liszt Ferenc kórus és a „Testünket, vérünket érte adni, a hazához hűnek lenni! címmel műsort adnak elő a Kövy Sándor Általános Iskola 7. évfolyamos tanulói. A városi kitüntetettekről méltatást mondott Boros Lajosné, az Oktatási, Kulturális, Sport és Idegenforgalmi Bizottság elnöke, a városvezető pedig átadta nekik jól megérdemelt díjaikat.

A koszorúzást már eleve az Ady téri, ’48-as lovas emlékműhöz tervezték, hiszen a Kossuth téren, ahol a Lukács Dénes emlékmű áll, már tartanak a városközpont-fejlesztési munkálatok. A sűrű hózápor miatt itt is csupán néma főhajtás mellett helyzeték el az emlékezés virágait.

E napon Nádudvar várossá válásának 14. évfordulójának is tisztelegtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában