Melegedőbe szállítottak egy nagyhegyesi férfit, akit a fagyhalál fenyegetett

Akt.:
Nagyhegyes, Hajdúszoboszló – Egy hajdúszoboszlói körzeti megbízott egy helyi polgárőrrel közösen mentett meg a kihűléstől egy 63 éves férfit Nagyhegyesen.

A körzeti megbízott egy helyi polgárőrrel közösen 2016. január 24-én 0 óra 40 perckor Nagyhegyesen látott el közös szolgálatot. Az ellenőrzés során nagy figyelmet fordítottak a hátrányos szociális helyzetű emberekre, akik a külterületeken található tanyákon élnek. A külterületi szolgálat különösen fontos a téli időszakban, amikor a magukról nehezen gondoskodni tudó emberek fokozott veszélynek vannak kitéve.

A járőrszolgálat során a rendőr és a polgárőr ellenőrzött egy nagyhegyesi házat is, mert olyan információ jutott a tudomásukra, hogy ott egy férfi lakik, akinek nincs tűzifája, és segítségre szorul. A körzeti megbízott bement a fűtetlen házba, amelyben olyan alacsony volt a hőmérséklet, hogy az ivóvíz is befagyott.

A rendőr és a polgárőr a házban megtalálta az ott lakó 63 éves férfit, aki az ágyban, takarók között feküdt és teljesen átfázott. A kihűlés veszélyére való tekintettel a rendőr értesítette az egyik szociális egyesület munkatársait, akik krízisautójukkal melegedőbe vitték a férfit.

– police.hu –


Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban

Az elmúlt 24 órában Hajdú-Bihar megyében személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset nem jutott a rendőrség tudomására. A szolgálatot ellátó állomány 7 személyt fogott el, akik közül 4 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 főt pedig a vele szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 10 személyt állítottak elő, köztük 8 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 17 esetben történt.
hirdetés