Meleg pornót vetített templomában egy ugandai lelkész

Meleg pornót vetített templomában egy ugandai lelkész
Homoszexuális pornófelvételeket vetített templomában szerdán egy ugandai lelkész, hogy ezzel a módszerrel szerezzen támogatást az ugandai parlament előtt lévő melegellenes törvény bevezetéséhez.

A homoszexualitást kemény büntetésekkel sújtó törvényjavaslatot erősen kritizálta a nemzetközi közösség, szankciókkal fenyegetve meg az afrikai országot, ha hatályba léptetik az egyes esetekben halálbüntetést is kilátásba helyező jogszabályt.

“A homoszexuálisok fő érve, hogy amit az emberek a hálószoba magányában csinálnak, az senkire nem tartozik” – mondta Martin Ssempa lelkész az ugandai fővárosban található evangélikus tempolomban összegyűlt, nagyjából háromszáz hívő előtt. “De tudjátok-e, hogy mit is csinálnak ott? – tette fel a kérdést Martin Ssempa lelkész, a kérdést homoszexuális pornófelvételekkel válaszolva meg.

A lelkész magyarázatot is fűzött a képekhez, amelyek részletekbe menően írta le, hogy az egyes felvételken mit is lehet látni pontosan. “Ez itt egy másik férfi péniszét eszi” – magyarázott a lelkész, megkérdezve a hívőktől: “ez az amit Obama Afrikába akar hozni?”

Barack Obama amerikai elnök “gyűlöletesnek” nevezte azt az ugandai törvényjavaslatot, amely tovább szigorítaná az ország már amúgyis szigorú melegellenes szabályait.

 A jelenlegi ugandai szabályozás szerint 14 évig tartó börtönbüntetés jár homoszexuális cselekedetért, amelyet a javaslat életfogytig tartó börtönre változtatna. A tervezet egyes esetekben halálbüntetést is kilátásba helyez, de büntetnék a homoszexualitás népszerűsítését is, vagy azt, ha valaki meleg embernek ad ki lakást.