Mekkora is a szívünk?

Akt.:
Mekkora is a szívünk?
© Fotó: AFP / Kisbenedek Attila
Három nap. Sok vagy kevés? Rengetegnek tűnhet a rabnak, aki évek óta várja szabadulása napját, a várandós anyukának, akinek ennyi van hátra a szülés kiírt időpontjáig. Tamás Nándor írása.

Nyúlfarknyi idő, ha ennyit jósolnak az orvosok a halálos betegnek, ha csak ennyi adatik meg egy csecsemőnek az életre.

A futballban sem mindig egyértelmű, mire elég három nap. A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön este az Eb-selejtezősorozat egyik presztízsmeccsén – a másikat majd szeptember 9-én rendezik meg Budapesten – akár simának is mondható vereséget szenvedett Szlovákiában. Sokan a lefújás után azon a véleményen voltak, hogy a vasárnapi, a vb-ezüstérmes horvátokkal vívott összecsapás után számunkra szerte is foszlanak majd a részvételről szőtt álmok. A többség borítékolta a vereséget Modricéktól, hiszen a két mérkőzés között eltelt három nap alatt nem lehet csodát tenni.

Szögezzük le, hogy a horvátok elleni siker magját képező akarat és megfelelő hozzáállás Nagyszombatban sem volt számon kérhető a magyar futballistákon, de a jó teljesítmény igen, így a szintén szürke szlovák együttes legyőzte Marco Rossi csapatát. Akkor Rossi kezdőcsapata elhibázottnak bizonyult, ennek következtében még egy rontás már nem fért bele három napon belül.

A vasárnapi 2–1-es sikert a megfelelő összeállítás, a jól megválasztott és betartott taktika, valamint a gyepre kitett hatalmas szív idézhette elő. A három nap alatt csak egy valami nem változott: a magyar szurkolók példátlan támogatása.

Most ismét van némi hurráoptimizmus a válogatott körül, de a következő meccsek döntik majd el, hol is van a helyünk. S hogy mekkora a szívünk.

– Tamás Nándor –


A legtöbb hírportál és sportkommentátor egyetértett abban, hogy a horvát kapus nem igazán nőtt fel a feladathoz
Zágráb - A budapesti vereség ki kell, hogy józanítsa a horvát labdarúgó-válogatottat, melynek össze kell szednie magát, ha ki akar jutni az Európa-bajnokságra - írta a Jutarnji List című horvát napilap a vasárnap 2-1-re elvesztett budapesti Eb-selejtezőről. A lapnak nyilatkozó szakkommentátorok s...

A válogatottban 100. alkalommal szereplő Dzsudzsák Balázs (b) elismerést vesz át Davor Sukertől, a horvát labdarúgó-szövetség elnökétől (j) és Csányi Sándortól, a magyar labdarúgó-szövetség elnökétől a Magyarország - Horvátország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőmérkőzés végén a Groupama Arénában 2019. március 24-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött.
Budapest - Az immár százszoros válogatott Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgócsapat kapitánya a világbajnoki ezüstérmes horvát együttes felett aratott 2-1-es vasárnapi győzelem után azt mondta: éppen ilyen jubileumi mérkőzésről álmodott. A 32 éves futballista az Európa-bajnoki selejtezősorozat m...

Budapest - A magyar labdarúgó-válogatott az utóbbi két év legjobb játékát nyújtva hátrányból fordított és nyert 2-1-re a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat ellen a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. A magyarok második diadalukat aratták a horvátok felett hat döntet...