Mehetnek a bíróságra az ittas sofőrök

Hajdú-Bihar – A hajdúhadházi és a berettyóújfalui rendőrök két férfival szemben is bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint 2015. november 21-én 14 óra 20 perckor egy férfi autójával haladt Nyíradony felől Nyíracsád irányába, amikor annak sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, és egy kanyarban nekiütközött egy villanyoszlopnak. Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol igazoltatták a 35 éves sofőrt, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. Az járőrök még a helyszínen elvették a sofőr vezetői engedélyét, majd további mintavétel céljából előállították a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták Á. Attilát, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte.

A nyírábrányi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a hajdúhadházi rendőrök a napokban befejezték és az ügy iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbították az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a nyomozás is, amelyet a berettyóújfalui rendőrök folytattak egy debreceni lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A járőrök 2015. november 26-án 5 óra 55 perckor Létavértes belterületén észrevettek egy, a Petőfi utcáról irányjelző használta nélkül kikanyarodó gépjárművet. A sofőr a korlátozott látási viszonyok ellenére világítás nélkül közlekedett. A rendőrök megállították a gépkocsit, és igazoltatták a 39 éves vezetőjét, akiről megállapították, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért őt további mintavétel céljából előállították a Létavértesi Rendőrőrsre. A nyomozók később gyanúsítottként kihallgatták L. Károlyt, aki beismerő vallomást tett. A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –