Megzenésített versek seregszemléje Debrecenben

Akt.:
Megzenésített versek seregszemléje Debrecenben
© Fotó: Matey István
Debrecen – Az idén harmadik alkalommal hirdette meg a Kedv, remények, trillák… című versmegzenésítési pályázatát a Debreceni Művelődési Központ a Kortárs Könnyűzenei Egyesülettel karöltve. A megmérettetésen tíz szólista és zenei formáció lépett fel, a zsűri négy díjat adott ki.

A pályázatot, az előző évhez hasonlóan, Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye területén hirdették meg a rendezők. A nyilvános döntő április 7-én, pénteken este volt a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házának Pódiumtermében, ahol 10 fellépő szólista, zenei formáció mutatta be produkcióját.

_l2a1429
Fotó: Matey István

A rendezvényt Porkoláb Gyöngyi, az Európa Kulturális Fővárosa Debrecen 2023 operatív igazgatója nyitotta meg. A szakmai zsűri az előző évekhez hasonlóan öt főből állt, elnöke Bajnai Zsolt, az Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője volt. A rendezvényen minden fellépő két versmegzenésítést mutatott, melyekről a zsűri építő jellegű visszajelzést adott. A zsűri a számos nagyszerű és egyedi előadás közül négy kategóriában választotta ki a legjobb produkciókat.

A legjobbak:

  • Legjobb Énekhang: Kerekes Levente
  • Legjobb Hangszerelő: Körömvirág együttes
  • Legjobb Zeneszerző: NeSzduó (ők a Campus Fesztiválon is fellépnek)
  • Legjobb Arany János- versmegzenésítés: Vikár-kombó (ők Bajnai Zsolt külön díjként felajánlott egy fellépési lehetőséget az NKA Cseh Tamás Program Beszámoló című

HBN