Megyei ügyészség: gyilkosság történt Berettyóújfaluban

A szakértõi vélemény szerint gyilkosság áldozata lett az a 31 éves berettyójfalui bírósági titkár, akit hétfõn holtan találtak otthonában. A nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság átadta a Debreceni

Nyomozó Ügyészségnek. A férfi feleségét ismét kihallgatják. Jelenleg az asszony az egyetlen, akit gyanúsítanak – tudta meg a Független Hírügynökség.

A szakértõi vélemény egyértelmûen kizárta az öngyilkosság lehetőségét, ezért a nyomozást most már gyilkosság miatt folytatja a Debreceni Nyomozó Ügyészség – közölte a Független Hírügynökség érdeklõdésére csütörtökön Jónáné Pocsai Edit.

A Hajdú-Bihar Megyei Fõügyészség szóvivõje egyelõre csak annyit közölt, hogy az áldozat testén többféle sérülés nyoma látható, ezért – a szakértõi vélemény megállapításainak figyelembe vételével – újra kihallgatják, a meggyilkolt férfi feleségét. Az ügyben jelenleg az asszony az egyetlen gyanúsított. A feleség esetleges elõzetes letartóztatásáról is csak ezután dönthetnek – mondta a szóvivő.

A Független Hírügynökség korábbi információja szerint a férfi a foteljében ült, ott érték a késszúrások. Valaki ezután leöntötte valamilyen gyúlékony anyaggal és felgyújtotta.

A férfi ekkor a fürdőszoba felé botorkált, feltehetõen, hogy eloltsa magát vízzel, de ott elájult és a kádba zuhant. A lakásban a férfi felesége volt csak, sokkos állapotban. A rendõrség szerdán azt közölte, hogy “halált okozó segítségnyújtás elmulasztása” miatt nyomoznak.

Őrizetben az összeégett titkár felesége

Összeégett férfit találtak a fürdőszobában Berettyóújfaluban