Sport

2016.12.10. 19:55

Férfi vízilabda Eurokupa - Kettős győzelemmel elődöntős az FTC

Budapest - Kettős győzelemmel jutott be az FTC a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjébe, miután a szombati visszavágón is nyert a horvát Primorje Rijekával szemben.

Budapest - Kettős győzelemmel jutott be az FTC a férfi vízilabda Eurokupa elődöntőjébe, miután a szombati visszavágón is nyert a horvát Primorje Rijekával szemben.

Eredmény, Eurokupa, negyeddöntő, visszavágó:

FTC-PQS Waterpolo - Primorje Rijeka (horvát) 12-8 (2-0, 5-3, 3-3, 2-2)

az FTC góldobói: Varga 4, Szirányi 3, Avramovic 2, Tóth, Jansik, Cuk 1-1

továbbjutott: kettős győzelemmel, 25-17-es összesítéssel a Ferencváros

A múlt szerdai, idegenbeli 13-9-es sikert követően a párharc szombati budapesti összecsapásán, amelynek a Népliget adott otthont, a Ferencváros hamar a vendégek értésére adta, hogy nincs keresnivalójuk. Másfél negyed alatt 5-1-re elhúzott a magyar együttes, a nagyszünetre pedig 7-3-as előnynél vonulhattak el a csapatok.

A harmadik játékrészben kiengedett az FTC, s magára húzta a horvátokat, akik 8-6-ra felzárkóztak. 10-6 után még 10-8-ra tudott módosítani a Rijeka, utána viszont a hazai gárda beleerősített, s végül négy góllal, 12-8-ra nyert, kettős sikerrel biztosítva helyét a második számú európai pólós kupasorozat legjobb négy csapata között.

Később:

Verona (olasz) - BVSC-Zugló 19.00

A vasutascsapat egygólos hátránnyal száll medencébe Olaszországban, miután az első meccsen a Szőnyi úton, tíz napja kikapott 14-13-ra.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!