Megye I: új cél lebeg a derecskeiek szeme előtt

Sólyom Máté
Sólyom Máté - © Fotó: Magánarchívum
Derecske – Sólyom Máté szerint kiváló helyzetkihasználással tudták „kivégezni” a Hosszúpályit.

A Derecske könnyedén gyűjtötte be a három pontot a Hosszúpályi otthonában a Szertár Sportbolt megye I. legutóbbi, 18. fordulójában. A 6–0-s henger során Sólyom Máté mesternégyessel hívta fel magára a figyelmet.

Meglepték a szakvezetőt

– Remekül kezdtük a mérkőzést, hamar sikerült megszereznünk a vezetést – elevenítette fel a vasárnapi találkozót Sólyom. – Szerencsére a helyzeteinkkel jól sáfárkodtunk, sajnos az előző bajnokikon ezzel meggyűlt a bajunk. Nagyon egységes volt a társaság, az utolsó percig bíztattuk egymást. A sikerrel szép születésnapi ajándékot adtunk edzőnknek, Szép Sándornak. Egyedül Papp Ádám bokasérülése miatt nem lehet felhőtlen a boldogságunk. Felnőtt pályafutásom alatt először szereztem négy gólt egy meccsen. Legjobban a szabadrúgásból született találatom tetszett. Edzések végén gyakran gyakorlom a pontrúgásokat, úgy tűnik, a pluszmunka nem hiábavaló.

A 20 esztendős játékos az őszi szezont az NB III-ban szereplő Hajdúböszörményben töltötte, télen igazolt a derecskei alakulathoz.

– Böszörményben nem kaptam sok lehetőséget, ezért váltottam. Nyilván a harmadosztályban magasabb az iram, de a megye I-ben több olyan játékos van, aki megállná a helyét egy osztállyal feljebb. Több poszton bevethető labdarúgó vagyok, legutóbb csatárként szavazott bizalmat a mester. A futball mellett dolgozok, de nem okoz nehézséget a két dolog összeegyeztetése. Hiszek Istenben, szerintem a karrieremet ő egyengeti – fogalmazott a gólvágó.

Dobogóról álmodoznak

A Derecske szombaton 15 órakor a Kabát látja vendégül a pontvadászatban, a drukkerek valószínűleg újabb fieszta reményében látogatnak ki az összecsapásra.

– Természetesen hazai környezetben a győzelem a célunk. Ha hasonló mentalitással futballozunk, mint a Hosszúpályi ellen, jó esélyünk lesz a három egység bezsebelésére. A csapat a biztos bennmaradás reményében vágott neki az idénynek, ám most már ott tartunk, hogy a negyedik hely megszerzése sem lehetetlen küldetés. Sőt, tudat alatt még a bronzéremről sem tettünk le – zárta mondandóját Sólyom Máté.

HBN-BÁTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek