Megvillant a Loki-szív, győzelmet ért

Akt.:
Megvillant a Loki-szív, győzelmet ért
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Nem mindennapi végjátékot követően a DVSC-TVP egygólos sikert aratott a Vác ellen.

A Siófoktól elszenvedett vereséget követően a DVSC-TVP-nek gyorsan jó esélye nyílt a javításra, ugyanis szűk egy héttel a Balaton-partiak látogatását követően a Vác érkezett a Hódos Imre-sportcsarnokba. Szokatlan volt a csütörtöki időpont, ennek ellenére majdnem telt ház várta a mérkőző feleket a bajnoki összecsapáson.

Ahogy az sejthető volt, a talpsérüléssel bajlódó Karina Jezsikava nem állt a szakmai stáb rendelkezésére, de a brazil Juliana Lima is hiányzott, akit veseköve akadályozott meg abban, hogy keretbe kerüljön.

Punyko beindult

Bár jól kezdett a Loki, 3–1 után nem tudta megtörni a Vácot, akik előbb egyenlítettek (5–5), majd a vezetést is átvették. Fej fej mellett haladtak a csapatok, két találatnál jobban egyik gárda sem tudott meglépni. A mérkőzés nem a szép játékról híresül el, sokkal inkább a küzdelemről. Mindkét gárda rengeteg rontott, sokszor egymás hibáiból éltek a mérkőző felek. Az első játékrész végén Diószegi talált a Loki kapujába, így 14–14-es döntetlennel vonultak pihenőre az alakulatok.

A pauzát követően annyiban változott a játék képe, hogy mindkét oldalon feljavult a kapusteljesítmény, a hazaiaknál Horváth-Pásztor Bettina bravúrok sokaságát mutatta be. A támadások során sokszor hiányzott az átütőerő és az ötletesség a cívisek játékából, viszont a hajrában Anna Punyko „elkapta a fonalat”, betörésekből és átlövésekből is eredményes tudott lenni az orosz légiós. Viszont bosszantó volt, hogy a debreceniek tudták, a vendégek nagyon gólerősek szélen, ennek ellenére a szélsőik rendre betaláltak, főleg Dijana Jovetic volt elemében.

di_dvsc_vac-22

Fotó: Derencsényi István

Rendkívüli izgalmakat tartogatott az utolsó pár perc. Az 58. minutumban egygólos előnyhöz jutott a Vác, de a Loki Zamfirescu révén egyenlített. A vendégek kísérletét védte Horváth-Pásztor, majd 13 másodperccel a vége előtt rohamozhatott a DVSC. A debreceniek Csákira játszották ki a figurát, s a jobbszélső nem hibázott, 29–28! Egy elkeseredett utolsó támadást indítottak Kácsorék, amit majdnem a félpályánál megállítottak a lokisták. Az időn túli szabaddobáshoz Souza állt oda, de a lökete elakadt a falban, így nyert a Loki.

A meccs krónikájához tartozik, hogy a mindig megcsodált debreceni ultrák ismét kitettek magukért, a nehéz pillanatokban is fanatikusan buzdították a lányokat, s a végén lényegében ők hajszolták bele a sikerbe a kedvenceiket. A megszerzett két bajnoki pont szép ajándék Tone Tiseljnek, aki a meccs napján ünnepelte 56. születésnapját.

A DVSC-TVP legközelebb közel egy hónap múlva, október 18-án lép pályára a bajnokságban, akkor a Fehérvár alakulata érkezik a Hódos Imre-sportcsarnokba.

HBN-BN


DVSC-TV–VÁCI NKSE 29–28 (14–14)

Debrecen, 1000 néző. V: Andorka, Hucker

Debrecen: Lajtos – Varsányi 1, HAJDUCH 3, Zamfirescu 2, Pálsdóttir 1, Grigel 5, Vantara-Kelemen 3. Csere: HORVÁTH-PÁSZTOR (kapus), Sirián 2, PUNYKO 5, Román, CSÁKI 5 (2), Tóvizi 1, Hársfalvi 1. Edző: Tone Tiselj

Vác: ARENHART 1 – JOVETIC 6, Hámori 1, Kovács P. 4 (1), Helembai F. 2, Souza 1 (1), Radoszavljevics 4. Csere: Suba (kapus), KÁCSOR 5, Szondi 1, Szamoránsky, Lakatos 2, Diószegi 1. Edző: Szilágyi Zoltán

Az eredmény alakulása. 7. perc: 4–2. 13. p.: 5–6. 20. p.: 8–10. 25. p.: 12–12. 35. p.: 18–16. 39. p.: 18–19. 45. p.: 19–22. 52. p.: 24–24. 58. p.: 27–28

Kiállítások: 6, ill. 6 perc

Hétméteresek: 3/2, ill. 3/2

Mesterszemmel:

Tone Tiselj: Szoros mérkőzésen tudtunk nyerni, egy-egy labdán múlt a győzelem. Nehéz év előtt állunk, így minden siker rendkívül értékes. Ez új csapat, vannak sérültjeink, de nagyszerűen küzdöttek a lányok.

Szilágyi Zoltán: Szó szerint kiküzdötte a Debrecen a győzelmet, bár mi is nyerhettünk volna, ez ma így alakult. Jól játszottunk, de a fontos pillanatokban sokat hibáztunk.


Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A női kézilabda NB I. 2017/18-es szezonjának 3. fordulójában a DVSC-TVP a Vác együttesét fogadta csütörtökön 18 órától a Hódosban. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Hajdú Online-on. Női kézilabda NB I., 3. forduló DVSC-TVP vs. Vác 29 - 28 (14 - 14) ...