Megversenyeztetik a „Páva” legjobbjait: négy kategóriába is meghívást kaptak a hajdúságiak

Majer Tamás tavaly, a műsor ötödik évadában, a Debreceni Hajdú Táncegyüttessel
Majer Tamás tavaly, a műsor ötödik évadában, a Debreceni Hajdú Táncegyüttessel - © Fotó: Váradi Levente
Budapest, Debrecen – Péntek este már egy felvezető műsort láthattak a nézők a Duna TV-n – Meghívottak címmel – a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor Döntők Döntője elnevezésű szériájából, melynek szereplői az öt évad legjobbjai közül érkeznek.

Fontos változás, hogy idén a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a december 21-ei döntőbe. Az élő adásokban a zsűri szabadkártya segítségével az elődöntőkben két, a középdöntőkben már csak egy versenyzőt juttathat tovább – adta hírül a MTVA. Megyénkből a Debreceni Hajdú Táncegyüttes a néptáncegyüttesek kategóriában, a Pendely Énekegyüttes, az énekes szólisták és énekegyüttesek csoportjában szerepel, emellett szintén itt láthatjuk a szólisták között Ecsedi-Oláh Petrát is. Végül Majer Tamásnak is szoríthatunk, a szóló és páros tánc tizenkét versenyzője között. A néptáncossal két próba közt váltottunk pár szót.

Mindent bele!

Majer Tamás 2012-ben a döntő előtt esett ki szólótánc kategóriában, majd tavaly a Debreceni Hajdú Táncegyüttessel lépett színpadra; a döntőbe jutást követően közönségdíjjal távoztak a versenyből. Idén a Döntők Döntőjében nem csak szólistaként koptatja a színpadot, hanem az együtteshez is csatlakozott.

– Nyáron kerestek meg, felhívtak, hogy lenne-e kedvem menni, és azonnal igent mondtam. November 16-án, pénteken lépek fel feketelaki lassú és sűrű magyar tánccal mint szóló néptáncos. Mindennap gyakorlom, hol az együttessel, akikkel hajdúsági tánccal lépünk fel, hol pedig a saját produkciómat színesítem – magyarázta Tamás, aki mindig is arról álmodott, hogy hivatásos táncos legyen. – A zsűriben ott ül Zsuráfszky Zoltán (Kossuth-díjas táncművész, koreográfus), aki a mondanivalójával nagyon meg tud fogni. Az általa elmondottakhoz, akár hibákról szól, akár dicsér, próbálok igazodni. A meglátások, amiket mond, előrébb vihetnek engem vagy az együttest is – mondta a fiatal. A néptáncegyüttessel már az első élő adásban találkozhatunk november kilencedikén, ahol bemutatják, hogyan pezseg a hajdúsági vér.

ND


Budapest, Debrecen - A produkció végén a közönség és a zsűri is állva tapsolt Docsa Dórának. Immáron a nyolcadik évaddal kezdetét vette, az RTL Klubon futó X–Faktor október 6-án, szombaton. A második adásban sok cívisvárosi kaphatta fel a fejét, ugyanis a 16 éves Docsa Dóra tűnt fel a képernyőn. ...

Balog Janó
Debrecen - A közönség tombolt Balog Janó produkciója alatt, az énekes négy igennel jutott a következő fordulóba. A 2018-as X-Faktorban úgy tűnik, nemcsak Docsa Dóra esélyes a végső győzelemre, hanem a szintén cívisvárosi Balog Janó is. A 42 éves, színművészként dolgozó tehetség a szombati adásban...