Helyi közélet

2013.11.06. 12:30

Rémtettek egy öcsödi házban

Debrecen - A vádlottak és védőik elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbeztek.

Debrecen - A vádlottak és védőik elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbeztek.

Homoszexualitás, kitervelt gyilkosságok, aljas kínzások, egy áldozat megmenekülése a biztos halálból: nem volna meglepő, ha a J. Bálint és J. Benedek által elkövetett öcsödi rémtetteket egyszer filmvásznon látnánk viszont.

Az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszék részletekig menő tényállása szerint a vádlottak régóta ismerték egymást, J. Benedek tudta, hogy későbbi bűntársa internetes meleg portálokon ismerkedik. A hányattatott sorsú, zilált családi hátterű tinédzser a büntetlen, a szomszédai által „jó emberként” leírt J. Bálinthoz költözött. 2008 telétől mindkettőjük önálló homoszexuális kalandokba kezdett, de akadtak közös partnereik.

Az első gyilkosság áldozata egy ilyen ismerős volt, akire az idősebb férfi – mivel többször bántalmazta Benedeket – rossz szemmel nézett. 2010 tavaszán a vádlottak megegyeztek abban, hogy „elslinkelik” az illetőt. Így is történt: egy esküvőre készülve Xanax-szal vegyített kávéval kínálták, leitatták, nejlonzacskóval megfojtották a sértettet, akinek holttestét kemencébe vetették, a maradványokat pedig J. Bálint a Kőrösbe dobta.

A bűncselekmények súlyosságát jelzi, hogy a tábla a harmadik – életben maradt – áldozat védelmére tekintettel – erkölcsi okból – zárt tárgyalást rendelt el (a tizenéves lányt, mint első oldalunkon írjuk, megkínozták, megerőszakolták, de sikerült megszöknie).

J. Bálint a nyomozati szakaszban beismerő vallomást tett, később azonban tagadta a terhére róttakat.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában