Megvárta a váltótársát, utána ment választani

Akt.:
Papp József
Papp József - © Fotó: Magánarchívum
Nádudvar – Papp József vasárnap reggelig dolgozott biztonsági őrként az egyik helyi cég telephelyén, megvárta a Bárándon választó váltótársát, s a szolgálat átadását követőn egy rövid háromórás pihenőre tér. Szavazni délután fog az 1. számú szavazókörben, a művelődési házban, s egyúttal édesanyját is viszi voksolni. Utána még kilátogatnak a temetőbe is, majd a nap végén a pihenés és a választási eredmények figyelemmel kísérése veszi át a főszerepet.

Együtt tud érezni az éjszaka dolgozókkal ezen központi szavazókör hivatalos jegyzőkönyvvezetője, Sándorné Nagy Bernadett is. A köztisztviselő az éjszaka közepén érkezett haza Budapestről, a nádudvari aerobikosok fellépéséről, ahol lánya is a sikeresen szereplő csapat tagja volt a Vasas Folyondár utcai csarnokában. Ma reggel pedig már fél ötkor talpon volt, hogy az előírt hatórás kezdésre minden készen álljon a választópolgárok fogadására az 1. számú szavazókörnek otthont adó művelődési házban.

snbSándorné Nagy Bernadett leadja voksát | Fotó: Marján László

Neki is hosszúra fog nyúlni a nap; több okból is. A megyében itt, az 5. számú országos egyéni választókerületben van a legtöbb egyéni jelölt, szám szerint 25 (ebből a végső határidő előtt öt fő visszalépett, így csak húszan maradtak a listán), ez a számlálásnál lassítja a feldolgozás folyamatát. Ráadásul ide, az 1. számú szavazókörbe érkeznek a „speciális esetek”, például a más településről átjelentkezett választók is – ők szám szerint harmincöten vannak. Ő maga is itt jogosult szavazni, s ezt éppen ott jártunkkor tette.

– MArján László –


Urnanyitás Vekerden
Vekerd - Tapasztalat és fiatalos lendület a megye legkisebb falujának szavazóhelyiségében. Ködbe burkolózott az aprócska falu a választás reggelére. Csupán a fák koronája és a templom keresztje látszik ki a felkelő naptól immár sárga fényben úszó párából. Az utcákat járva meggyőződhettünk, hogy l...

Kósa Lajos családja körében adta le a szavazatát
Hajdú-Bihar - Április 8-án, vasárnap országgyűlési választást tartottak Magyarországon. A választás egyfordulós, és sem érvényességi, sem eredményességi küszöb nincs. Az eseményekről élőben számolunk be a Hajdú Online-on. [liveticker name="valasztas-2018-elo-tudositas-a-hajdu-online-on"]...