Megvannak a Fresh Art eredményei

Akt.:
Fresh Art-kiállítás a Belvárosi Galériában
Fresh Art-kiállítás a Belvárosi Galériában - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Immár nyolcadik alkalommal hirdettek képző-, ipar- és fotóművészeti pályázatot fiataloknak, Fresh Art címmel, melynek anyagából pénteken nyílt kiállítás a Belvárosi Galériában.

A fődíjat Szűcs Gábor felvidéki alkotó nyerte, jutalmul egyéni tárlatot mutathat be majd a kiállítóhelyen.
A pályázat történetében egyebek mellett újdonság az is, hogy a Balassi Intézet stuttgarti Magyar Kulturális és Tájékoztatási Központja első ízben rendez tárlatot a Debrecenben kiállító fiatal alkotók műveiből 2016 februárjában. Stuttgart után Kassán, a Bástya Galériában is bemutatkozik a kulturális régiók összefogásával létrejött kiállítás törzsanyaga – derült ki a Debreceni Művelődési Központ közleményéből.

Díjazás:

  • A kiállítás fődíja (egy alkotó egyéni kiállítása a Belvárosi Galériában): Szűcs Gábor (Somorja, Felvidék-Szlovákia)
  • Városok-Falvak Szövetségének díja: Székely Aladár Fotóklub (Gyula)
  • Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának díja: Stefán Renáta (Hajdúnánás): A Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központ díja (egy alkotó egyéni kiállítása a Szepsi Galériában)
  • Garay-Nagy Norbert (Vác)
  • A Fecsó Pál Polgári Társulás és a Bódva-völgyi és Érchegységi Kulturális Központ díja (2 fő művésztelepi részvétele): Bagdány Franciska (Debrecen), Mallár Gabriella (Debrecen-Budapest)
  • A Debreceni Művelődési Központ különdíja: B. Nagy Gabriella (Debrecen), Pelei Katalin (Debrecen)

HBN


A tárlaton 33 alkotó 72 alkotása tekinthető meg február 4-ig, hétköznapokon 10–18 óráig a Belvárosi Galériában (Debrecen, Kossuth utca 1.).