Megvannak a Debrecen Hangja 2014 döntősei

Meghallgatta a zsűri a Debrecen Hangja tehetségkutató verseny elődöntőseit
Meghallgatta a zsűri a Debrecen Hangja tehetségkutató verseny elődöntőseit - © Fotó: Matey István
Debrecen – A szakmai zsűri a következő öt fiatal tehetséget jutatta be az augusztus 19-i Debrecen Hangja 2014 verseny döntőjébe: Bíró Judit, Böjte Réka, Varga Kinga, Varga Zoltán és Zsupos Ágnes.

A döntősök az Abrakazabra együttes élő kíséretével tízezres közönség előtt léphetnek fel a Virágkarnevál előestéjén, augusztus 19-én a Kossuth téren. Olyan sztárok is közreműködnek még az este folyamán, mint Bebe, vagy az LGT zenekar gitárosa, Karácsony “James” János.

Az öt énekes közül most is a közönség döntheti el, hogy ki lesz a Debrecen Hangja cím birtokosa. Az augusztus 19-i döntőn ugyanis az a fiatal győz majd, aki a lehető legtöbb közönségszavazatot kapja. Szavazni az elődöntőt követően a 0620-20-20-220 számon július 21-től augusztus 19-ig lehet. A nem emelt díjas SMS-ben csak a sorszámot kell beküldeni.

A sorszámok a következők:
1. (Bíró Judit), 2. (Böjte Réka), 3. (Varga Kinga), 4. (Varga Zoltán) 5. (Zsupos Ágnes)

A régió, egyedülálló zenei tehetségkutató verseny két éve debütált óriási sikerrel a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. szervezésében. Idén közel százan jelentkeztek a Debrecen Hangja 2014 programjára. A szakmai zsűri a beérkezett hanganyagokat elemezve választotta ki azt a 16 versenyzőt, akiket július 17-én este a Kossuth téren a nyilvános elődöntőn hallgatott meg. Név szerint elődöntősök voltak: Bíró Judit, Böjte Réka, Erdős Orsolya, Horváth Zoltán, Jenei Olívia, Kárpáti Eszter, Kovács Szilvia, Oláh Csilla, Székelyhidi Csaba, Szilágyi Fruzsina, Szilágyi Zita, Tóth Péter, Újvári Szabina, Varga Kinga Magdolna, Varga Zoltán, Zsupos Ágnes.

Az idei zsűri tagjai voltak:

  • Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft ügyvezetője
  • Bebe, énekes, a magyar funky koronázatlan királya, a Back II Black és az Abrakazabra frontembere, akinek most készül élete első szólólemeze az Abrakazabrával
  • Éliás Jr, Artisjus-díjas előadó, a magyar Barry White, az X Faktor Tehetségkutató énektanára volt
  • Varga Antal, többszörös aranylemezes dalszerző, az idén 15 éves Abrakazabra zenekar vezetője
  • Fazekas Laci, rádiós műsorvezető

Háttérinformáció a döntősökről:

1. Bíró Judit
1989-ben született Debrecenben. 2009-ben az Ady Endre Gimnázium dráma tagozatán érettségizett. Ugyanebben az esztendőben, Budapesten csatlakozott a Proscenion Drámaszínpadhoz az Eötvös Lóránd Tudományegyetem óvodapedagógus karán, ahol megszerezte diplomáját. 2012. óta a Magyar Vörös Kereszt Hajdúszoboszló Területi Szervezetét irányítja. 2013. december 13-án a Csokonai Színház egyik zenés darabjában ismerhette meg a közönség, ahol a Légy Jó Mindhalálig zenés gyerekdarabban Viola kisasszony szerepét alakította. A Szoboszló Sound csapatának tagja.

2. Böjte Réka
Az Ady Endre Gimnáziumban érettségizett, jelenleg a DRHE kommunikáció szakos hallgatója. Kb. 6 éve énekel, de mindezt autodidakta módon. 2012-ben már indult ezen a versenyen, akkor is sikerült a döntőbe kerülnie, ahol – elmondása szerint – hatalmas élménnyel gazdagodott és fantasztikus embereket ismerhetett meg. Ezért is jelentkezett újra, hogy ezeket az élményeket újból átélhesse, és hogy végre a dobogó legfelső fokára léphessen.

3. Varga Kinga
24 éves, Tégláson él. Gyerekkora óta az éneklés az élete része, az iskolás évek alatt több kórus tagja is volt. Középiskolai tanulmányait az Ady Endre Gimnázium ének szakán végezte. Már közel 6 éve tagja egy zenekarnak, aminek köszönhetően nagyon sok rendezvényen vehetett már részt énekesként. Mottója: “A zene maga az élet, és amíg szól, semmi nem hal meg örökre. ”

4. Varga Zoltán
19 éves hajdúböszörményi lakos, a Budapesti Corvinus Egyetem Tájrendező hallgatója. Zenei tehetségemet többször is próbára tettem, elsőként a gimnáziumi ‘Tied a színpad’ rendezvényen énekeltem, két évvel ezelőtt pedig az X factor nevű tehetségkutatóban vett részt. Kedvence a popzene, szereti a magyar slágereket, de nyitott bármilyen zenei stílusra!

5. Zsupos Ágnes
Hajdúböszörményből származik, de több mint egy fél éve már Debrecenben él és dolgozik, mint hírszerkesztő, hírolvasó a Debrecen Rádió FM95-nél. Nem szeretne sokat elmondani magáról, inkább ő is egy idézetet választott: “Ülök a világ szélén, lógatom a lábam. Nem félek, hogy leesek – mert mindig zuhanás van.”

– Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. –