Megvan, kik tervezhetik meg a színház és a színészház felújítását

Akt.:
2020-ban kezdődhet az épület felújítása
2020-ban kezdődhet az épület felújítása - © Fotó: uft.hu
Debrecen – A tervezői munkára bő egy éve lesz a közbeszerzés nyertesének, a kivitelezés 2020-ban indulhat el – olvasható az Új Főnix Terv hivatalos oldalán.

A végéhez közeledik a Csokonai Színház és a színészház felújításának tervezésére kiírt közbeszerzési eljárás – jelentette be Papp László hétfőn a teátrum évadzáróján. A polgármester elmondta, a szerződést még nem kötötték meg, de erre hamarosan sor kerülhet.

Egy műemlék épületről lévén szó, a határidő 2019 szeptembere, amikorra a terveket le kell szállítani. A következő, 2018-19-es évad tehát még ebben az épületben zajlik majd. 2019 szeptemberében indulhat a kivitelező kiválasztására irányuló eljárás, és 2020-ban kezdhetünk hozzá az épület felújításához”

– hallhattuk a polgármestert.

A Közbeszerzési Értesítőbe feltöltött összegzés szerint a tervezési felhívásra hét cég, illetve konzorcium pályázott. Közülük a debreceni Archiko Kft. és a nyíregyházi Tisza Építész Műterem Kft. ajánlata volt a legkedvezőbb. A cégek nettó 260 millió forintért vállalnák a megbízást. A szerződéskötési moratórium június 25-én jár le, azután köthetik meg a kontraktust a felek. A nyertesnek 2019 őszére a felmérési, a koncepciós, az engedélyezési és a kiviteli terveket is el kell készítenie.

Mint ismert, a Modern Városok Program részeként 6 milliárd 350 millió forinttal támogatja a kormány a Csokonai Nemzeti Színház teljes körű felújítását. Később arról is döntés született, hogy nem a magyar állam egyik szervezete lesz a beruházó, hanem az önkormányzat, azaz Debrecen lesz a gazdája a Csokonai Színház felújításának.

A kiírás szerint a színház épületét az alagsortól a tetőig megújítják, ahogy a színháztechnikát is. Az ötszintes színészház is komplett felújításon esik majd át. A beruházás az Új Főnix Terv része.

Papp László az évadzárón beszélt a Latinovits Színházról is. Mint elmondta, két ehhez kapcsolódó pályázatról dönt a hónap végén a monitoring bizottság. Ha pozitív lesz a döntés – amire nagy esély van – 2019-ben el tudják kezdeni a teátrum belső kivitelezési munkáit. Ez több mint 3 milliárd forintos beruházás, s ha elkészül, Debrecen lesz az egyetlen olyan vidéki város, amelyik két nagy színházzal rendelkezik.

– uft.hu –


Debrecen – A tervezőknek tíz hónapjuk van a munkára, a felújítás 2019-ben kezdődhet meg. Eredményesen zárult a Csokonai Színház és a színészház felújításának tervezésére kiírt közbeszerzési eljárás - áll az uft.hu közleményében. A felhívásra hét cég, illetve konzorcium jelentkezett. Közülük a deb...

Debrecen - Lejárt a többször módosított határidő. A főpályaudvarról várhatóan a kormány dönt majd az ajánlatok és az új tervezői árbecslés ismeretében – olvasható az Új Főnix Terv hivatalos honlapján. Márciusban írta ki a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az új közbeszerzést a Debrec...