Megvan Hajdú-Bihar megye legnépszerűbb osztályfőnöke

Felemelő érzés a megye legnépszerűbb osztályfőnökének lenni
Felemelő érzés a megye legnépszerűbb osztályfőnökének lenni - © Fotó: Matey István
Debrecen – A nevezett közel negyvenből dr. Krakomperger Zsoltra voksoltak a legtöbben a Hajdú-bihari Napló Facebook-oldalán meghirdetett játékban. A DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának tanára az Aranybányai Hotelben tölthet másodmagával három napot.

„Legyenek nyitottak, ám kritikusak a világgal! Merjenek kérdezni! Fogalmazzanak meg problémákat, s a felmerülőket megfelelő vitakultúrával legyenek képesek átbeszélni. Tudjanak érdeket érvényesíteni, boldogulni a világban!” – ezek a nevelői céljai annak az osztályfőnöknek, akinek diákjai megszavaztak egy wellness­hétvégét.

A Hajdú-bihari Napló játékának díja csak a ráadás, az igazi elismerés, hogy nevezték őt, illetve az a hangyaszorgos lobbitevékenység, amit a közösségi oldalon klikkelő, és az osztályteremről osztályteremre futkosó fiatalok végeztek. A debreceni Kossuth gimnáziumban tanító dr. Krakomperger Zsolt szerint ennek a kapcsolatnak a kialakulása a kölcsönös érdeklődésen alapszik.

od2

Fotó: Matey István

„Fontos, hogy érezzék, az osztály nem a diákcsapatból és egy felnőttből áll, hanem az osztályfőnökkel együtt egy egység. Épp ezért én a legtöbb fecskeheti programban részt vettem, beöltöztem kimonóba is” – idézte fel a 9. D-vel töltött első közös évének egyik legemlékezetesebb pillanatait.

Biológiát tanít

„Nem szabad visszaélni azzal, ha megnyílik egy fiatal, és a pedagógusnak helyén kell azt kezelni, hogy megmaradjon a tanár-diák tiszteletviszony is” – vallja. Az oktatói szándékát a hétköznapokban kamatoztatható tudás átadásában fogalmazta meg. A miskolci születésű, Nyíregyházán diákoskodó, egyetemista évei óta Debrecenben élő 37 éves pedagógusnak a szaktárgya biológia. Tíz éve tanít. Feleségével és két kisfiával él. Egyikük a bölcsődét, másikuk az iskolát kezdi szeptembertől, izgalmas új tanév áll a család előtt, jól jön a telkibányai pihenés.

HBN–HABE
hirdetés