Megvan az új rekord: 326-an ropták egyszerre a Mikepércsi csárdást!

Akt.:
Megvan az új rekord!
Megvan az új rekord! - © Fotó: Matey István
Debrecen – A Debreceni Virágkarnevál megálmodója születésének 90. halálának 25. évfordulójára tisztelegtek ezzel a rendezvénnyel.

Több száz táncos készült arra, hogy Béres András legendás, 1950-ben született koreográfiáját, a Mikepércsi csárdást egyszerre táncolva Guinness-rekordot állítsanak fel „tömegszerű csárdás” kategóriában pénteken délután. Ezzel a debreceni Kossuth téren is kezdetét vették a karneváli hét programjai.

mc (2)Fotó: Matey István

A Kossuth téren táncolók közt a Debreceni Népi Együttes, a Főnix Néptáncegyüttes, Mikepércs néptánc tagozatos diákjai, valamint Béres András szülőfaluja, Rozsály képviselői is táncoltak, de érkeztek Nagyecsedről, Földesről, Derecskéről, Sárándról, Álmosdról, Hajdúdorogról, Hosszúpályiból, Monostorpályiból és Balmazújvárosról, a régión túlról Székesfehérvárról, sőt még Lengyelországból és Hollandiából is. A főtéren felállított színpadon a Bürkös zenekar húzta a talpalávalót.

mc (3)Fotó: Matey István

– Ez egy nagyon jó kezdeményezés, csodálatos látvány, engem kirázott a hideg, amikor láttam ezt egyszerre táncoló 326 embert és ezzel sikerült megdönteni a rekordot – áradozott Törökné Csécs Lenke, a Béres hagyományok ápolója és a Főnix Néptáncegyüttes művészeti vezetője.

HBN


Debrecen - Fokozott biztonsági intézkedésekkel készülnek a karnevál idején. – Azzal a jó hírrel szolgálhatok, hogy megtelt a város, már nem lehet Debrecenben szállást találni, és a környéken se nagyon – mondta Komolay Szabolcs, Debrecen alpolgármestere a a virágkarnevál biztonságos lebonyolítása ...

A Karneváléjen az AWS is fellép
Debrecen - Koncertek sokaságával és színes programokkal várja Debrecen a szórakozni vágyó közönséget a karneváli héten. A lehetőségek tárháza majdhogynem végtelen, csak győzze az ember szusszal! A megszokott klubkoncertek mellett igazi csemege az idei Karneváléj kínálata. 2018. augusztus 17., pénte...