Megvan az ítélet a bordélyházat működtető nő ügyében

Megvan az ítélet a bordélyházat működtető nő ügyében
© Illusztráció: Getty Images
Püspökladány – Prostitúció elősegítése miatt bűnösnek mondott ki egy nőt a Püspökladányi Járásbíróság, és ezért 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte őt döntésével; a végrehajtást 2 év 4 hónapra felfüggesztette.

Az ítélet első fokon jogerőre emelkedett. A tárgyaláson a vádlott elismerte, hogy 2012. szeptemberétől 2014. áprilisáig Bécsben egy osztrák állampolgártól bérelt lakásban bordélyházat üzemeltetett. Az eljárás során az ott prostituáltként dolgozó fiatal magyar lányok elmondták, hogy a vádlottal már korábbról ismerték egymást, vagy hazai szórakozóhelyen ismerkedtek meg vele. Miután megtudták, hogy mivel foglalkozik – főként kilátástalan helyzetük miatt –, önként kezdtek el dolgozni az általa működtetett stúdióban. Bevételeikből járultak hozzá a vádlott által működtetett bordélyház költségeihez, egyebekben nem tartoztak elszámolással a terhelt felé. Dr. Szilvási László tanácselnök az ítélet szóbeli indokolása során rámutatott arra, hogy az Ausztriában egyébként legális, ellenőrzött körülmények között fenntartott bordélyház működtetéséhez nyújtott anyagi eszközök biztosítása, valamint önmagában az intézmény fenntartása és vezetése a hazai jogszabályok szerint akkor is büntetendő, ha az ott tevékenykedő személyek erre önként vállalkoznak.

HBN0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés